Bilim insanları yapay zeka ile şaşırtıcı bir buluşa imza attı

Bilim insanları yapay zeka ile şaşırtıcı bir buluşa imza attı

Bilim insanları yapay zeka ile şaşırtıcı bir buluşa imza attı. İşte tüm detaylar.

Yapay zeka günümüzde gittikçe daha akıllı bir hale gelmeye başladı ve bu kapsamda daha fazla bilim insanı da çalışmalarını arttırmaya başladı. Şimdi yapay zeka, mühendislerin “mucize bir malzemeden” güneş panelleri oluşturmasına yardımcı oluyor. Bilim insanları, AI’nın büyük ölçüde geliştirilmiş verimliliğinin seri üretime getirilmesine yardımcı olabilecek yeni güneş pillerinin olasılığı konusunda uzun süredir heyecan duyuyorlardı. Geleneksel silikon güneş pillerinden önemli ölçüde daha yüksek olan yüzde 33’ün üzerinde bir verim sunan AI bu hayalleri gerçekleştirmeye yardım ediyor.

Bilim insanları yapay zeka ile şaşırtıcı bir buluşa imza attı

Tandem güneş pilleri bir dizi başka avantajla da birlikte geliyor. Ucuz hammaddelere dayanıyorlar ve nispeten kolay bir şekilde yapabiliyorlar. Ancak mühendisler bu sistemi ucuza ve büyük ölçekte yapma konusunda bir sorunla karşılaştılar. Bunları verimli hale getirmek için üreticilerin çok ince, yüksek kaliteli bir perovskit tabakası oluşturması gerekiyor. Bunu yapmak ise oldukça zor. Görünüşe göre karmaşık bir sürecin sonucunda oluşturulan sistemin gelişmesi yapay zeka ile mümkün oldu.

Bu süreci iyileştirmeye çalışmak çoğu zaman yeni olasılıkların deneme yanılma yoluyla denendiği aşamalı bir sürece dayanıyordu. Artık bilim insanları, bu katmanların nasıl daha iyi oluşturulacağını denemek ve çözmek için yapay zekayı kullanan yeni bir sistemi başarıyla kurdular. Böylece AI yardımı ile güneş panelleri oluşturulacak.

Steam’de Diablo IV Ücretsiz Deneme Sürümü indirilebilir durumu