Bilgisayar Koltuğuna Bağlı Kalmayın

2

Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl 16.sı düzenlenen ‘’ACM Uluslararası Çok Kipli Etkileşim Konferansı’na (ICMI 2014) ev sahipliği yaptı.

Dünyanın en önemli insan-bilgisayar etkileşimi etkinliklerinden biri olan konferansta; Prof Dr. Yvonne Rogers, sensörlü araçlar yardımıyla bilgisayar koltuğuna bağlı kalmadan bilgisayar kullanmanın mümkün olduğunu söyledi. Konferansta ayrıca Google Glass ile oynanabilen ilk FPS oyunu: ‘Glass Shooter’ ve beden ifadesini taklit ederek duyguyu tahmin etmeye çalışan bilgisayar programı: ‘Emotional Charades’ da demo oturumlarında yer aldı.

2

‘’16. Uluslararası Çok Kipli Etkileşim Konferansı’’ (ICMI 2014), Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde,  12-16 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşiyor. İnsan-insan ve insan-bilgisayar etkileşimi, ara yüzleri ve sistem gelişimi hakkındaki çok disiplinli araştırmalar alanında en önemli uluslararası forumlar arasında kabul edilen konferansın açılış konuşması Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi’nden Dr. Albert Ali Salah tarafından gerçekleştirildi.

Bu yıl 31 ülkeden 200 katılımcıyı ağırlayan konferansın ana konuşmacıları arasında University of College London Etkileşim Tasarımı Bölümü’nden Profesör Dr. Yvonne Rogers, Cambridge Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Profesörü Peter Robinson, SAP Stratejik Araştırma ve İnovasyonlar Başkan Yardımcısı Cafer Tosun, Carnegie Mellon Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden Prof.Dr. Alexander Waibel ve Incaa Designs Direktörü Sharon Oviatt yer alıyor.

Facebook Çalışanlar İçin Profesyonel Ağ Sitesi Geliştiriyor


Yorumlar kapatıldı.