Khan Academy Türkçe,1 Milyonuncu Derse Ulaştı

khan logo

Gönüllü birey ve kurumların destekleriyle büyüyen, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyi hedefleyen Khan Academy Türkçe, kısa sürede 1 milyonuncu derse ulaştı.

STFA’nın girişimiyle Khan Academy’nin ilk uluslararası iştiraki olarak faaliyete geçen Khan Academy Türkçe, ‘Herkese, her yerde, her zaman, kendi hızında ve bedelsiz eğitim’ olanağını sunuyor. Şu ana kadar Türkçeleştirilen 2500’e yakın ders videosu www.khanacademy.org.tr adresinde yayınlanıyor.

KA

Öğrenci, öğretmen, iş adamı ya da ev hanımı; herkes aradığı bilgiye ve dilediği eğitime eşit şartlarda Khan Academy dersleri ile ulaşıyor, dünyanın Türkçe konuşulan en büyük dersliği Khan Academy Türkçe’nin ortalama 8 dakikalık samimi dersleri ile sıkılmadan öğreniyor ve kendini geliştirme fırsatı buluyor. Khan Academy’nin dersleri matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, iktisadi bilimler, tıp, astronomi, bilgisayar bilimi gibi geniş bir alanı kapsıyor; 1+1’den diferansiyel denkleme, organik kimyadan sanat tarihine 7’den 70’e hitap eden bir yelpaze sunuyor.

KA1

TEVİTÖL, Koç Lisesi, TED Koleji, Robert College, Boğaziçi Üniversitesi gibi okullardan gönüllü öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler, iş hayatından konularının uzmanı profesyoneller ve ve seslendirme sanatçıları projeye destek veriyorlar. Ayrıca, Khan Academy Türkçe dersleri seçmeli altyazılar ile sunuluyor ve böylece işitme engelli kullanıcılar için de bir kaynak oluşturması amaçlanıyor.

Amerika’da eğitimde bir devrim olarak adlandırılan, 2006 yılında Salman Khan tarafından kurulan ve kısa sürede milyonlarca kişinin ücretsiz eğitim aldığı bir platforma dönüşen Khan Academybugüne kadar verdiği 300 milyondan fazla ders ile dünyanın en büyük sınıfı olarak biliniyor.

LG Lucid 3 Sızdırıldı