Huawei’den üniversitere 4.5G LTE eğitim programı

4.5G LTE

Huawei Akademi ve Huawei Türkiye İnsan Kaynakları Departmanın ortak yürüttüğü ‘’ 4.5G LTE Eğitim Programı ’’ başlığı altında Huawei Ümraniye Ofis’inde 17 Kasım’da tüm gün süren kapsamlı bir eğitim verildi.

4.5G LTE eğitime Boğaziçi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversite’lerinin Elektrik Elektronik, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümlerinin en başarılı 60 öğrencisi katılım gösterdi.

Program kapsamında Huawei Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Şevket Ünal, Huawei Türkiye Uzman Teknik Eğitmeni Erkan Keskin ve Huawei Türkiye Ar&Ge Direktörü Wulianqing öğrencileri sektör ve 4.5G hakkında bilgilendirdiler.

Huawei Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Şevket Ünal, öğrencilere Huawei’in şirket misyon, vizyon ve işleyiş prensiplerini anlatırken Huawei’in ana prensiplerinden birinin hayatı zenginleştiren, verimliliği arttıran teknolojiyi sunmak olduğunu söyledi. Ünal 2006’dan bu yana dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Huawei’in sektörün öncülerinden olduğunu belirtiti. Öğrencilere yakın gelecekte bilişim sektörünü neler beklediğini anlatırken bu beklentiler doğrultusunda Huawei’in bu sektörlerde daha hızlı yükseleceğini öngördüğünü vurguladı. Bunların yanı sıra Ünal bu alanda ilerlemeyi düşünen öğrencilere gelecek planlarını oluştururken onlara ışık tutacak bilgiler verdi.

‘’Huawei 5G standartlarının belirlenmesinde uluslararası rol oynuyor’’

Huawei Türkiye Uzman Teknik Eğitmeni Erkan Keskin, eğitimin ana konusu olan 4.5G Türkiye altyapısında Huawei’nin payının %80’lere ulaştığını belirtti. Huawei’nin 5G teknolojisi ile ilgili AR-GE çalışmalarına 600 milyon dolar civarında bütçe ayırarak uluslararası alanda 5G standartlarının belirlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Keskin, öğrencilere 5G’nin teknolojisinin gelmesiyle beraber Big Data,Smart Home&City, IoT, Cloud Computing alanlarında önemli gelişmeler ve kalifeye mühendis ihtiyacı olacağını ve kariyer planlarını yaparken bunları dikkate almaları gerektiğini belirtti.

Qualcomm’dan İnanılmaz Vaat!