Bilgisayar ekranları için 480 Hz dönemi başlıyor

bilgisayar ekranları

Bilgisayar ekranları için 480 Hz dönemi başlıyor. LG ve AU Optronics (AUO), 480 Hz yenileme hızı olan ekranlar üzerinde çalışıyor.

Özellikle oyun severler için bir ekran alırken dikkat edilmesi gereken özelliklerin başında ekran yenileme hızı, yani ekranın kaç Hz olduğu geliyor. Son yıllarda ekran teknolojilerinde yaşanan gelişme sayesinde bugün artık maksimum 360 Hz’ye kadar çıkılmış durumda. 360 Hz ekranlar çok yaygın olmasa da piyasada 360 Hz yenileme hızı sunan çeşitli bilgisayar ekranları bulunuyor.

360 Hz birçok kişi için fazlasıyla yeterli olabilir. Ancak bu ekran şirketlerini durdurmuyor. Ekran yenileme hızını daha da arttırmak için çalışmalar sürüyor. Üstelik bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bir sonraki seviyeyi yakında göreceğiz gibi duruyor. 360 Hz ile yetinmeyenler için 480 Hz yenileme hızına sahip bilgisayar ve laptop ekranları geliyor.

bilgisayar ekrani 2

AU Optronics (AUO) ve LG, 480 Hz yenileme hızı sunan yeni bilgisayar ekranları üzerinde çalışıyor. AU Optronics (AUO), 480 Hz yenileme hızına sahip 24 inçlik yeni bilgisayar ekranını bu hafta duyurdu. Şirket laptoplar içinse yine 480 Hz yenileme hızına sahip 16 inçlik bir ekranın geleceğini duyurdu. AU Optronics, Acer ve Asus gibi bilgisayar üreticilerine ekran temin eden şirket olarak tanınıyor.

Daha önce 480 Hz yenileme hızına sahip ekran prototipler görmüş olsak da bu ekranlar oldukça düşük çözünürlük sunabiliyordu. Bu yüzden de yaygın üretime hiçbir zaman ulaşmadılar. LG ve AU’nun üzerinde çalıştığı 480 Hz ekranlar ise 1080p çözünürlüğe sahipler. Yani anlayacağınız 480 Hz ekranlar sonunda kullanıcılara sunulacak seviyeye ulaşmış durumda. Bir sonraki adım 4K çözünürlükte ekranlarda 480 Hz sunmak olacak ancak bunun için birkaç yıl daha beklememiz gerekebilir.

Mercedes, 290 bin SUV’u geri çekmek zorunda kaldı