Samsung, QMD Serisi Akıllı Signage Ekranlarını Piyasaya Sürüyor

QM85D 004 R Perspective

QMD Serisi Akıllı Signage ekranları, yüksek görüntü çözünürlüğü, dinamik bağlantı seçenekleri ve geliştirilmiş ekranı ile hiper-gerçekçi bir görsel deneyim sunuyor.

Samsung Electronics Ultra Yüksek-Çözünürlüklü (UHD) ticari amaçlı görüntüleme sistemleri sunan QMD Serisi Akıllı Signage Ekranlarını piyasaya sürdüğünü duyurdu. 85 inç modeliyle satışa sunulan profesyonel ekranlar, dijital içerikler için yüksek detaylı görsel bilgiler sunarak perakende sektörü ve kurumlara yönelik olarak tasarlandı. QMD Serisi Akıllı Signage ekranları, canlı UHD resim kalitesi, çok formatlı bağlantı seçenekleri, pivot modlu etkili ekran yönlendirmesi , ticari ortamlarda optimum esneklik ve görüntü netliği sağlayan güvenilir işleyişiyle yepyeni bir tasarım sunuyor.

QM85D_004_R-Perspective_

İzleyiciyi Adeta Sarmalayan Bir Seyir Deneyimi

QMD Serisi Akıllı Signage ekranları, içerdiği ultra-gerçekçi detaylar ve Tam Yüksek-Çözünürlüklü (FHD) görüntüden 4 kat fazla netlikle, şimdiye kadar geliştirilmiş en hassas detaylı resim görüntüleme teknolojisini sunuyor. QMD Serisi’nde UHD kalitesi 3,840 x 2,160 çözünürlüğü sayesinde son derece net görüntüleme sağlıyor. En küçük ayrıntısına kadar görüntülenebilen fotoğraf ve video gibi yüksek detaylı görsellerde son derece gerçekçi ve izleyiciyi adeta içine alan bir seyir deneyimi sunuyor. Ölçekleme teknolojisi sayesinde ise daha düşük FHD çözünürlüklü içerikler QMD Serisi’nde optimum düzeyde görüntülenebilecek şekilde ayarlanabiliyor.

60 Hz’lik yüksek yenileme hızıyla desteklenen QMD Serisi, kusursuz video oynatma özelliği sayesinde genelde düşük yenileme hızı olan ürünlerdeki kesintili görsel deneyimi de ortadan kaldırmayı başarıyor. Display Port (DP) 1.2 destekli 60 Hz UHD çözünürlüğü  QMD Serisi için gerçek bir UHD deneyimi yaşatıyor.

 

QM85D_005_Dynamic

Dinamik Bağlanırlık

Ekranlarındaki yüksek resim kalitesi ve büyük formatı ile QMD Serisi, çok-formatlı bağlantı seçeneği sunuyor. Picture-By-Picture (PBP) fonksiyonuyla, tek bir ekranda aynı anda 4 FHD penceresi desteklenebilirken, Picture-in-Picture (PiP) adı verilen çeşitli çok-ekranlı veya bölünmüş ekran fonksiyonları sayesinde kullanıcılara daha verimli bir deneyim yaşatıyor. Bir video konferans sırasında ekranın büyük bir bölümünde video görüntülenirken, diğer kısmında toplantı katılımcılarına referans belgeleri göstermek için kullanılabilinen PiP fonksiyonları ile müşteriler için dijital içeriklerin etkisini ve esnekliğini optimum düzeye taşıyor.

Geliştirilmiş Ekran İşlevselliği

Bu özelliklerin yanı sıra, QMD Serisi, kullanıcının ihtiyaçlarına göre ekranın dikey veya yatay olarak kurulmasını sağlayan pivot modu özelliği de taşıyor. Haftanın her günü günde 16 saate kadar çalışabilecek şekilde tasarlanan ekranlar, bu uzun çalışma saatleri süresince ticari kullanımda ürün güvenilirliğini artırıyor. Samsung ayrıca QMD Serisi profesyonel ekranların arkasına takılmak üzere piyasaya sürmeyi planladığı UHD uyumlu Set-Back Box (SBB) cihazı ile gereksiz kablo yığınlarını ve UHD iletimini destekleyen ortam oynatıcısı için ayrı bir yuva ihtiyacını ortadan kaldırmayı hedefliyor.