Beyin felci için yeni bulgular

beyin felci

Genlerde ve kromozomlarda görülen anomaliler sonucu bir çok hastalığın genetik olduğunu biliyoruz.Son araştırmalar sonucu beyin felci durumunun genetik olduğu saptandı.
Teknolojik gelişmeler sağlık alanında da etkisini gösterirken, birçok hastalık hakkında daha geniş saptamalar yapılıyor.Son yapılan araştırmalar sonucu beyin felcinin genetik bağlantısı ortaya çıkarıldı.Bu saptama ile beraber Serebral Palsi‘nin tedavisinde önemli gelişmeler kaydedileceği düşünülüyor.

Serebral palsi yani beyin felci, doğum esnasında sırasında veya sonrasında merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı oluşan durumdur.Beynin oksijensiz kalması sonucu olabileceği düşünülmektedir.

beyin felci-3

 

Beyin felcinin tedavisi olmamak ile beraber hastalık olarak görülmemektedir.Küçük yaştaki çocuklarda denge bozukluğu ve yavaşlık olarak etkisini gösteriyor.En etkilerinin en aza indirilmesi için fizyoterapi gibi tedavi süreçleri uygulanıyor.Bu durumun ile çalışmaları yürüten Toronto’daki Sick Kids Hospital Uygulamalı Genomik Merkezi Direktörü Dr. Stephen Scherer konu ile ilgili The Nature Communications isimli bilimsel derginin son sayısında bilgiler paylaşıldı.Kanada’da doğan her bin bebekten 2’sinin bu hastalıkla dünyaya geldiğini kaydeden Dr. Scherer,duruma tabi olan çocukların yüzde 10’unda genetik bağlantı saptadıklarını ifade etti. Bu vakalarda, klinik olarak genleri etkileyen kopya sayısı varyasyonları ya da CNVs olarak bilinen DNA değişiklikleri saptandığını beliryen Dr. Scherer, bu varyasyonların hastalığa yol açan en önemli etkenler olduğunu bildirdi.Saptanan durum konusunda ileride bu konuda çok önemli ilerlemeler kaydedileceğini ve tedavi aşaması ile beyin felcinin etkisiyle görülen durumların en aza indirilmesi planlanıyor.

 

Çin telefonlarında Huawei farkı