BBM 113 Milyon Kullanıcıya Sahip

BBM DG 605

BBM’in dünya genelinde 113 milyon kullanıcıya sahip olduğu BlackBerry tarafından açıklandı.

BBM ya da tam adıyla BlackBerry Messenger, cep telefonu dünyasında en çok kullanılan mesajlaşma servislerinden bir tanesi. Kanadalı telefon üreticisi BlackBerry’nin son yıllarda geçtiği zorlu ekonomik süreç boyunca en güvendiği ürünlerinden olan BlackBerry Messenger, dünya genelinde birçok kullanıcının BlackBerry’yi tercih etme sebeplerinin başında geliyordu.

BBM_DG

BBM ilk yayınlandığında BlackBerry’e özel bir servis olsa da, uygulama geçtiğimiz yıl Android ve iOS işletim sistemli telefonlar için de uygun hale getirildi. Microsoft’un işletim sistemi Windows Phone için de yayınlanması beklenen BlackBerry Messenger’ın farklı platformlara da taşınması, kullanıcı sayısında önemli artışa sebebiyet vermiş gibi görünüyor.

BlackBerry’nin yaptığı resmi açıklamaya göre, dünya genelinde 113 milyon kişi BBM’i kullanıyor. BlackBerry’nin mali toplantısında yayınladığı açıklamaya göre BlackBerry’nin aylık aktif kullanıcı sayısı 85 milyon civarında. Akıllı telefon pazarındaki payı son yıllarda önemli ölçüde azalan BlackBerry için BBM’in önemi her geçen gün artıyor.

Valve Oyun Konsolu Hakkında Yeni Detaylar