BBM Masaüstü Bilgisayarlara Taşınabilir

BBM DG 6051

BlackBerry’nin mesajlaşma servisi BBM’i masaüstü bilgisayarlara taşımak istediği belirtiliyor.

BlackBerry’nin şu sıralar en önemli ürünlerinden olan BlackBerry Messenger’ı farklı platformlara da taşımak istediği uzun süredir konuşuluyordu. Kanadalı telefon üreticisi BlackBerry’nin son dönemde içinden geçtiği zorlu ekonomik süreçte en güvenilir ürünlerinden olan BBM’in, 113 milyon kullanıcıya ulaştığı geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklamayla duyurulmuştu.

BBM_DG

BlackBerry cephesinden gelecek yeni hamle, bu rakamı çok daha yükseğe taşıyabilir gibi görünüyor. BlackBerry Messenger’ın geleceği hakkında açıklamalarda bulunan BlackBerry CEO’su John Chen, uygulamayı masaüstü bilgisayarlara taşımayı ciddi anlamda değerlendirdiklerini açıkladı. Daha önce Android ve iOS işletim sistemli cihazlara da taşınan BBM’in bilgisayarla taşınması, uygulamaya rakipleri karşısında önemli bir avantaj sağlayabilir.

BlackBerry Messenger’ın masaüstü bilgisayarlara taşınmasının bir diğer önemli etkisi de görüntülü konuşma alanında olacaktır. Masaüstü bilgisayarlarda BBM’e eklenecek bu özellik, uygulamayı Skype benzeri bir platform haline getirme potansiyeline sahip.

Windows XP’nin Sadece 10 Günü Kaldı