Batman: Arkham Knight, Hayal Kırıklığı Yarattı!

Batman v Superman Arkham Knight 2

PC ve konsolların çok satan yapımı Batman: Arkham Knight, Mac ve Linux kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı. 

Dijital oyun dağıtımcısı Steam’in yaptığı açıklamaya göre, Batman: Arkham Knight’ın Linux ve Mac versiyonları iptal edildi. Steam, söz konusu oyunun ön alımını gerçekleştiren kullanıcılara, para iadesinde bulunacağını duyurdu.

Rocksteady’nin geliştirdiği oyunun PC sürümü pek çok teknik hataya sahipti. Hatta Steam, bazı pazarlarda oyunun satışını durdurduğunu açıklamıştı. Steam’in bu hamlesinden sonra, Rocksteady Games, acilen harekete geçip, sorunları kısmen de olsa çözecek eylemlerde bulundu. Hatta geliştirici, grafik kartı üretici NVidia’dan da, bu eylemlerde destek almıştı.

Arkham Knight

Batman: Arkham Knight, Challenge Pack #6 isimli DLC paketinde, sorunlarının bazılarının üstesinden gelecek güncelleme de yayınlanmıştı.

Ne var ki teknik sorunlar, yapımın Linux ve Mac sürümlerinin piyasaya sürülmesini engelleyecek nitelikte. Yapımcının, özellikle Linux sürümünde çok ciddi sıkıntılar yaşadığı dedikoduları da başını alıp gitmiş durumda.

Video oyunu Sony PlayStation 4, Microsoft Xbox One ve PC için 23 Haziran’da satışa sunulmuş; yapımın PC port işlemlerini ise  Iron Galaxy Studios üstlendi.

Yapımın belki de en garip hatası, Intel’in 2 GB’lık ekran kartlarını tam desteklerken, AMD’nin 2 GB’lık kartlarını sadece “low” görüntü çözünürlükleriyle desteklemesi. Ne yazık ki, son yamada da sorunun üstesinden gelinebilmiş değil. AMD kullanıcılarını mutlu edecek yama, yakın bir gelecekte de mümkün gözükmüyor. Bu da serinin son halkasının satışlarını baltalıyor.