Barbie filmi bu ülkede de yasaklandı!

Barbie filmi bu ülkede de yasaklandı!

Barbie vizyona sürüldüğünden beri gişe rekorları kırdı ancak filmi yasaklayan ülkeler de mevcut. İşte tüm detaylar.

Resmi bir kaynak ve yerel 24H Algerie haber sitesi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Cezayir’in ülkedeki bazı sinemalarda birkaç haftadır gösterilen “Barbie” filmini yasakladığını söyledi. Resmi kaynak, filmin “eşcinselliği ve diğer Batı sapkınlıklarını teşvik ettiğini” ve “Cezayir’in dini ve kültürel inançlarına uymadığını” söyledi. Margot Robbie ve Ryan Gosling’in Barbie ve Ken rollerinde oynadığı film, Mattel Inc’in ünlü bebeğini gerçek dünyada bir maceraya gönderiyor. Film, 21 Temmuz’daki çıkışından bu yana dünya çapında gişe bilet satışlarında 1 milyar doları aştı. Lübnan ve Kuveyt de filmi yasakladı. Cezayir Kültür Bakanlığı, sinemalarda gösterilen filmlerin içeriklerini denetliyor ve gösterimlerini durdurabiliyor.

Barbie yıldBarbie filmi bu ülkede de yasaklandı!ızından şaşırtan Barbie rekor kırdı! The Dark Knight’ın izlenme rekoru bile geçildiaçıklama

Reuters’in Pazartesi günü yayınladığı bir habere göre Cezayir, popüler yeni film Barbie’yi yasaklayan son Arap ülkesi oldu. Film, Çin’in Güney Çin Denizi’nde tek taraflı olarak hak iddia ettiği toprakları gösteren bir haritanın yer aldığı bir sahne nedeniyle Vietnam’da da yasaklandı. Gişe rekorları kırmasına rağmen ciddi anlamda yasaklarla da karşılaşan film Oppenheimer ile vizyonda karşı karşıya geliyor. Margot Robbie tüm yasaklara rağmen filmden ciddi anlamda kar ederek de rekor kırdı. Bazıları Robbie’yi yaşlı olmak ve role yakışmamak ile suçlasa da ünlü oyuncu filmde kendine bir çok hayran da edindi.

Segway Ninebot F2 : 40 km’ye kadar çıkabilen maksimum menzil