Ay yarışları başlıyor: Uzayda otomobil yarıştıracaklar

Ay yarislari

Bilim kurgu filmlerinde çok fazla gördüğümüz Ay yarışları, gerçek hayatta da başlıyor. İki Amerikalı şirket konuyla alakalı tüm çalışmalara başladı bile.

Lunar Outpost ve Moon Mark olarak bilinen 2 şirket, Ay yüzeyinde yarış yapabilmek için yeni bir proje geliştirdi. Projenin detayları ise gerçekten de oldukça ilginç. Neil Armstrong ile başlayan insanlığın Ay serüveni, artık otomobil yarışları yapabilecek düzeye geldi.

Uzay çağına girdiğimiz ve ilginç gelişmeler ile karşılaştığımız şu son zamanlarda, ilginç projeler ortaya koyuluyor. Intuitive Machines Nova-C isimli uzay aracı ile Ay yüzeyine inecek olan iki otomobil bu projelerden en tuhaf olanı diyebiliriz.

Ay yüzeyindeki yarışlar yüksek çözünürlükle izlenebilecek

Hem bilim insanları hem de donanım uzmanları, uzay çağını kesin olarak devam ettirme gayretindeler. Elon Musk tarafından kurulan SpaceX şirketi ile iyice hızlanan uzay çalışmaları, şimdilerde farklı bir noktaya ulaştı.

Ay yarışları

ABD merkezli çalışan 2 şirket olan Lunar Outpost ve Moon Mark, daha şimdiden Ay yarışları için otomobil tasarlamaya başladı bile. Falkon 9 roketleri ile uzaya gönderilmesi planlanan bu iki otomobil, hemen yarışa başlayacak. Uzay aracı tarafından Ay yüzeyine indirilecek bu araçlar yeni bir rekor kıracak.

Ay yüzeyine inen en hızlı araçlar olmaları planlanan bu iki otomobil, bilim kurgu filmlerinde görülen sahneleri ortaya koyacak. Tüm bunlara ek olarak araç tasarımlarının öğrenciler tarafından yapılacağını da belirtelim. Bu iki şirket bünyesinde eğitimlere katılan öğrenciler, uzayda yarışacak araç tasarlayacak.

Sizce Ay yüzeyinde yapılacak yarışlar eğlenceli olacak mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.