Avatar oyunu ne zaman çıkacak? İşte yanıtı

avatar

Ubisoft’un uzun süredir üzerinde çalıştığı Avatar oyunu ne zaman satışa sunulacak? Bu sorunun yanıtını yapımcı ekibin en yetkili isimlerinden biri verdi.

Oyun dünyasının en önemli geliştiricilerinden biri olan Ubisoft, şu aralar birden çok AAA kalitesinde oyun üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz gün finansal raporlarını paylaşan yapımcı ekip, yeni Assassin’s Creed oyunu, Far Cry 5 ve The Crew 2’nin gelişim aşamasında olduğunu açıkça belirtmişti. Ubisoft, bu 3 oyun haricinde uzun süredir geliştirme aşamasında olan Avatar oyunu ile ilgili de bilgi verdi.

Ubisoft’tan yapılan açıklamada, Massive Entertainment tarafından geliştirilen yapımın 2021 mali yılında satışa sunulmasının planlandığı belirtildi. Yetkililer, yeni Avatar filminin 2020 yılının sonlarına doğru vizyona gireceğini belirterek, oyun için belirlenen 2021 tarihinin son derece isabetli bir karar olduğunu dile getirdi.

Massive Entertainment, Avatar oyunu için The Division’da kullanılan Snowdrop isimli oyun motorunu kullanıyor. Elbette 2021 tarihine uzun bir süre olduğunu göz önünde bulundurursak, bazı dinamiklerin fazlasıyla değişebileceğini de belirtmek isteriz. Zira 2021’e kadar yeni nesil konsolların çıkmasına kesin gözüyle bakılabilir. Ayrıca VR sektöründeki yükselişin oyunları da etkilemesi muhtemel görünüyor.

Kısacası Avatar oyunu planlanandan çok daha değişik bir arayüze sahip olabilir. Belki de oyunu VR gözlükler vasıtasıyla oynayıp, kendimizi direkt olarak o büyülü dünyanın içerisinde gibi hissedebiliriz. Sonuç olarak şimdilik bu yapım hakkında konuşmak için çok erken diyebiliriz.