Audi’nin Yönetim Kurulu Değişiyor mu?

audi yönetim kurulu değişikliği

Almanya’da birçok önemli medya kuruluşu Almanya’da Volkswagen Group’a ait  Audi ‘de büyük bir yönetim kurulu değişikliği yaşanacağını yazdı.

Geçtiğimiz yıllarda Audi ismi Volkswagen Group‘un emisyon arızası krizinde de çok kez geçmişti. Şimdiler de ise neredeyse ülkedeki tüm medya kuruluşları şirketin üst düzey yöneticilerinin görevden alınarak yönetim kurulunda köklü bir değişiklikler yapılacağını söylüyor.

Çeşitli Alman Medya kuruluşları tarafından yapılan haberlerde 29 Eylül‘de yapılacak olan  yönetim kurulu toplantısında firmanın Finans Şefi Axel Strotbek, Üretim Şefi Hubert Waltl, İnsan Kaynakları şefi Thomas Sigi ve Satış Müdürü Dietmar Voggenreiter‘ın görevlerinden alınacakları yazıyor. Firma CEO’su Rupert Stadler ise, Volkswagen Group‘u kontrol eden Porsche ve Piech ailelerinden gelebilecek destek sayesinde görevini belki sürdürebilirmiş.

Audi’nin uzun zamandır başı dertten kurtulmuyor

Geçtiğimiz yıllarda da Firmanın adı Volkswagen Group’ta yaşanan egzoz emisyon yazılımı skandalında sıkça geçmişti. Çok değil daha bu yılın Mart ayında Alman araştırmacılar dizel skandalı nedeniyle firma ofislerine baskın düzenledi ve şimdilerde ise Audi altı ve sekiz silindirli Euro 5 ve Euro 6 Dizel motorlarında emisyon yazılımı güncellemesi yapmak üzere tam 850.000 aracı geri çağıracağını açıkladı.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi birde tüm Alman medyasının içinde bulunduğu yönetim kadrosunun değişeceği haberi ortalığı iyice karıştırdı. Görünen o ki Audi‘yi gelecekte zor günler bekliyor.