Audi’de yönetim karmaşası!

Audi

Geçtiğimiz haftalarda evinde polis tarafından gözaltına alınan Audi CEO’su Rupert Stadler, Bavyera Adalet Bakanlığı tarafından tutuklanarak Augsburg kentindeki bir hapishaneye gönderildi. Şirketin en üstündeki ismin tutuklanmasıyla birlikte Alman otomotiv devinde büyük yönetim krizi ortaya çıktı. İşte detaylar.

Audi CEO’su Rupert Stadler’in 18 Haziran Pazartesi günü tutuklanmasından hemen sonra şirket hiç vakit kaybetmeden olağanüstü kurul toplantısı düzenledi. Toplantıda şirketin icra organlarının görevi geçici bir süre askıya alındı. Ertesi gün alınan bir kararla şirketin Satış ve Pazarlama Müdürü Abraham Schot, geçici olarak CEO’luk görevine getirildi. 56 yaşındaki Abraham Schot, şirketin yönetim kurulu toplantılarına katılmaya başladı.

Rupert Stadler’in tutuklandıktan sonra açıklama yapan Audi, Stadler’in şirketteki CEO’luk görevine dönmesinin mahkemede adının temize çıkmasına bağlı olduğunu dile getirmişti. Ancak aradan bir haftadan fazla bir süre geçti ve işler şimdi değişti.

Audi CEO’su Rupert Stadler’in suçsuzluğu kanıtlansa dahi görevine geri dönemeyecek!

Volkswagen Grubu’nun dizel emisyon skandalı ile bağlantılı olarak delilleri karartma ve yargıyı yanıltmakla suçlanan 55 yaşındaki Rupert Stadler, hapishanede sürekli olarak şirket avukatları ve soruşturmada görevli olan müfettişlerle görüşüyor. Savcılığın elinde telefon görüşme kayıtları dışında kesin bir delil yok. Bu durumda Stadler haftalar hatta aylar sürecek bu soruşturma süresinde hapishanede kalacak gibi görünüyor.

Son günlerde yaşananlardan anladığımız kadarıyla Audi, her şey yolunda gitse dahi Stadler’in görevine dönmesini istemiyor. Şirketin üst düzey yönetimine yakın olan isimlerin söylediklerine göre şirketin geçici CEO’su Abraham Schot işini iyi yapıyor ve görevde kalıcı olma şansına sahip.

Audi CEO’su Rupert Stadler tutuklandı!

Şirketin üst kuruluşu olan Volkswagen Group CEO’su Herbert Diess’in temel ilkelerinden biri olan hızlı karar verme yeteneği Abraham Schot’ta mevcut. Anlatılanlara göre şirketin yeni CEO’su hiçbir şeyi ertelemiyor ve  yerinde kararlar veriyor.

Son olarak Eylül 2017’te dieselgate soruşturması kapsamında tutuklanan eski Volkswagen mühendislerinden Wolfgang Hatz, geçtiğimiz günlerde serbest bırakıldı. Yaklaşık 9 ay hapishanede kalan Hatz, 3 milyon avro kefalet karşılığında serbest kaldı.

Audi
Abraham Schot