Paradox, White Wolf Publishing’i satın aldı!

Paradox White Wolf Publishingi satin aldi

Cities: Skylines ile büyük beğeni toplayan Paradox Interactive, White Wolf Publishing’i bünyesine kattı.

Eve Online’ın da sahibi olan CCP Games’in bünyesinde bulunan White Wolf Publishing el değiştirdi.

Paradox, White Wolf Publishing'i satin aldi!

Son dönemde oldukça beğeni toplayan Cities: Skylines’ın geliştirici firması Paradox Interactive, White Wolf Publishing’i bünyesine kattı. Eve Online’nın da sahibi olan CCP Games’in bünyesinde yer alan şirket artık farklı bir çatı altında faaliyet gösterecek. Bakıldığı zaman sadece bir satın alma işlemi gibi görünen bu hamlenin, satın almadan fazlası olduğu iddia ediliyor.

Çok sayıda RPG severin heyecanlandığı bu satın alma işleminin yönü aslında oldukça belli. Zira şirketin portföyünde World of Darkness, Vampire: The Masquerade ve Warewolf: The Apocalypse gibi markalar bulunuyor. Şirket CEO’su Tobias Sjögren’in belirttiğine göre White Wolf’un basım süreci buna kendini adamış başka bir ekip tarafından sürdürülecek. Çalışmalara bakıldığı zaman satın alma işleminin ardından World of Darkness dünyasına ait yeni oyunların gelmesi ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

RPG severleri heyecanlandıran bu satın almanın Paradox’un çıkaracağı oyunlar üzerinde çok etkili olacağı belirtilirken, bünyesinde barındırdığı türleride arttırmayı amaçladığı ortaya çıkıyor. Şunu da belirtmek lazım ki; Paradox yaptığı açıklamada üzerinde çalıştıkları oyunların White Wolf dünyasıyla uyuşmadığının farkında olduklarını, bu nedenle hayranları için oyunun hakkını verebilmek adına farklı bir departman kuracaklarını belirtti.

Açıkcası bu satın alma işleminden sonra daha kaliteli oyunların geleceğinden şüphem yok, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Microsoft ile ABD arasında veri mahremiyeti!