ASUS ROG Ally performansı ile Steam Deck’i geride bırakacak

asus rog ally 2

Valve ile sıkı bir rekabete girmeye hazırlanan ASUS, yeni el tipi oyun konsolunu tanıtmak için artık adeta gün sayıyor.

ASUS ROG Ally performansı ile Steam Deck’i geride bırakacak. ASUS, oyun odaklı el cihazı ASUS ROG Ally’yi 11 Mayıs’ta piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve resmi lansmanından önce farklı sızıntılardan cihazın detayları ortaya çıkıyor. Extreme modelinin fiyatlandırma detayları yakın zamanda ortaya çıkmıştı ve şimdi de SnoppyTech’in sızıntılarına göre AMD Z1 işlemci ile donatılmış baz modelin fiyatı ortaya çıktı. Sızıntıya göre, ASUS ROG Ally’nin baz modeli 599,99 dolar fiyatla gelecek ve 16GB LPDDR5 RAM ve 256GB NVMe M.2 SSD depolama alanı sunacak.

asus rog ally

ASUS ROG Ally, iki farklı yonga seti varyantıyla gelecek ve baz model, bir AMD Ryzen Z1 işlemci tarafından desteklenecek. Ayrıca, 120Hz yenileme hızı, 1920 x 1080 piksel çözünürlük, 16:9 en-boy oranı ve 500 nit maksimum parlaklık sunan 7 inç bir ekran ile donatılması bekleniyor.

asus rog ally 2

ASUS ROG Ally performansı ile Steam Deck’i geride bırakacak

Ayrıca, cihaz Windows 11 işletim sistemi ile başlatılacak ve EA uygulamaları, Epic Games, Steam ve Xbox oyun geçişi gibi popüler oyun platformları ile uyumlu olacak. ASUS ROG Ally’nin ayrıca özel bir microSD kart yuvası, USB Type-C portu ve 65W hızlı şarj özelliği bulunacak.

asus rog ally 1

Diğer özellikler açısından, cihazın yan tarafında parmak izi sensörü ve üstün ses kalitesi için Dolby Atmos ses desteği ile geleceği söyleniyor. ASUS ROG Raikiri Pro Controller, ASUS ROG Cetra Earbuds (TWS) ve Seyahat Çantası gibi çeşitli aksesuarlarla da birlikte gelebilir. Dahası, cihazın ısınmasını önleyen 2 elementli ısı emicisi ve bağlantı noktası, ASUS XG Mobile harici GPU’ya sahip olacağı, omuz tuşları ve 3,5mm ses jakı özellikleri bulunacak. ASUS ROG Ally, rekabetçi fiyatı ile güçlü bir oyun el cihazı olarak piyasada dikkat çekecek. ASUS ROG Ally performansı ile Steam Deck’i geride bırakacak.

Twitter OnlyFans gibi olacak! Ne yaptın Elon Musk!