Oyuncular için telefon: Asus Rog Phone 2!

maxresdefault 6

#İŞBİRLİĞİ

Asus Rog Phone 2, an itibarıyla en güçlü oyuncu telefonu olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Rog Phone 2, bakalım bizlere neler sunuyor?

Eskiden oyuncular için iki önemli platform vardı; bilgisayar ve oyun konsolları. Son yıllara baktığımızda ise, özellikle gelişen teknolojinin de katkısıyla akıllı mobil cihazlarda ciddi bir pazar ortaya çıktı, aramıza milyonlarca yeni oyuncu katıldı. Tabii bu durumun farkında olan teknoloji firmaları da arka arkaya yeni ürünlerini satışa sunuyor. Asus Rog Phone 2, an itibarıyla en güçlü oyuncu telefonu olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Oyuncular için telefon: Asus Rog Phone 2! Keşke bizim olsa…

Asus Rog Phone 2, yakın bir zamanda duyurulmuş ve Çin’de satışa sunulacağı belirtilmişti. Ön sipariş olarak 2 milyon rakamını geride bırakan telefon, eylül sonuna doğru pek çok farklı pazarda daha raflarda olacak. 512GB hafızalı versiyonu yaklaşık 1000 dolar, 1TB’lık versiyonu ise yaklaşık 1200 dolar fiyat etiketine sahip. Açıkçası böyle bir telefonu kullanmak cidden heyecanlandırabilir.
Biz de bu ürün hakkında size bilgiler vermek istedik.

Rog Phone 2, gerçekten güçlü bir PC kasasını andıran tasarım hatlarına sahip. Arka tarafına baktığınızda, tasarım çizgileri ve LED aydınlatma sistemi bunu rahatlıkla ortaya koyuyor. Öte yandan, Gorilla Glass 6 ile kaplı 6.59 inç değerde AMOLED ekranı da gerçekten devasa.
Asus, bu telefonda oyunculara 120Hz değerde ekran tazeleme hızı sunarken, çift titreşim motoru, rahat tutuş için özel tasarım detayları ve oyun esnasında da şarj edebilmeniz için sol tarafta, orta kısımda özel şarj girişine de yer vermiş.

Oyuncular için telefon: Asus Rog Phone 2! Keşke bizim olsa...

Bir diğer dikkat çekici unsur ise, Snapdragon 855 Plus çipsetini kullanan ilk telefonun Rog Phone 2 olması. Normal 855’lere kıyasla daha performanslı çalışan bu çipset, an itibarıyla Google Play Store’da yer alan tüm oyunları en iyi detaylarda ve akıcılıkta çalıştırmayı vadediyor.

Yazılım tarafında Asus’un özel bir çözümü de var. Bu sayede her oyun için farklı profil dosyaları oluşturabilir, oyunlara göre CPU ve GPU’nun çalışma önceliklerini belirleyebilir, ısı seviyesi için önlemler alabilirsiniz.

Oyuncular için telefon: Asus Rog Phone 2! Keşke bizim olsa…

Bu bir oyuncu telefonu, ama yine de diğer özellikleri de üst seviyede tutulmuş. Örneğin, ürünün arka kısmında 48+13MP değerde dual kamera sistemi var ve ultra geniş açılı çekimlere, 4K çekimlere imkân sunabiliyor. Önde de 24MP selfie kamera konumlandırılmış.
Bir önemli konu da haliyle pil. Ürün, 6000mAh pile sahip ve Quick Charge 4.0 teknolojisi sayesinde 30W hızlı şarj kapasitesi var.
Telefon, istenirse diğer cihazları da şarj edebiliyor.

Unutmadan, Rog Phone 2 için arka tarafa takılabilir ek fan’dan gamepad’e, taşıma çantasına kadar pek çok aksesuar da bulunuyor.

Katlanabilir telefonlar göz kırpıyor: Huawei Mate X ve Samsung Galaxy Fold