Asus, oyuncu dizüstü pazarında liderliğe oynuyor

asssss

Republic of Gamers – ROG markası ile oyuncuların önde gelen tercihlerinden olan ASUS oyuncu dizüstü pazarında lider konumda.

Artık küçülmeye başlayan bilgisayar sektörü oyuncu donanımlarıyla rahat bir nefes almaya çalışıyor. ASUS ise bu rekabette lider konumda.

Şubat 2016 itibariyle oyuncu dizüstü segmentinde Asus liderliğini kimseye kaptırmıyor. Yaklaşık 90 000 adet satan Asus; İngiltere, ABD, Almanya, Fransa, Rusya ve İtalya’da da pazar lideri oldu. Asus, rakiplerinin toplamından daha fazla cihaz satabilen ASUS,zira segmentin ikincisi Lenovo 40 000, MSI ise 20 000 satış rakamıyla onu takip ediyor.

Oyuncu dizüstünün en büyük pazarı Çin ve bu nedenle de büyük bir rekabet yaşanıyor. Lenovo, Çin’de Razer’ın da desteğini alarak başarılı işler ortaya çıkarıyor. Çin’in yanında, ABD, Avusturalya ve Avrupa pazarları da bu yıl önemli rekabetlere gövde gösterisi yapacak.

Asus’un bu yıl 16 milyon  dizüstü bilgisayar satması bekleniyor. Tüm bunlara rağmen en çok kar marjı olan ve büyüme potansiyeline sahip olan oyuncu segmenti kendileri.