Asus oyun piyasasının lideri!

asus

Tayvanlı bilgisayar bileşeni üreticisi Asus’un oyun piyasası lideri olduğunu görüyoruz. Hepsi ve daha fazlası haberimizde yer alıyor.

Dünya’da en çok hangi firmanın oyuncu ekipmanları, parçaları vs.’nin kullanıldığı ile ilgili bir araştırma yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre tepe seviye bilgisayar, anakart, ekran kartı, monitörlerde oyuncuların Asus’u tercih ettiği görüldü.

Tabii buna Asus oyuncu dizüstü bilgisayarları da dâhil. Asus’un en çok sevilen anakartı Asus Z170. Konuyla ilgili tüm detaylı bilgiler Tayvanlı teknoloji sitesi Digitimes’da yer alıyor.

Asus’un oyuncu dizüstü bilgisayarlarının çoğunda; Nvidia GeForce GTX 950M, 960M, 970M ve 980M kullanılmış. Bu 2015 yılının ilk yarısı verileri.

asus

Bu veri yüzde 40 oranında. Dünyanın geri kalanında kullanılan dizüstü bilgisayar modelleri ise şunlar: Lenovo ve Msi. Onların oranı da yüzde 15.

Öte yandan hâlen oyuncu bilgisayarlarında Nvidia’nın tercih edildiğini görüyoruz. Nvidia’nın tercih edilen GPU’ları da şunlar: GeForce GTX 950M, GTX 960M, GeForce GTX 970M/980M, GeForce GTX 860M. Acer ise çok az bir kullanım oranına sahip.

Microsoft Lumia 550’nin resmi özelliklere en yakın özellikleri sızdı!