Qualcomm gelirlerde düşüyor

qualcommm

Mobil yonga sektörü lideri Qualcomm son zamanlarda akıllı telefon pazarındaki daralmadan gelirlerinde düşüş yaşayarak etkileniyor.

Geçen yıl Snapdragon 810 yonga setinde beklediğini bulamayan firma, bu yıla Snapdragon 820 ile iyi bir başlangıç yapmayı hedefledi. Bunun yanında durgunluğa denk geldiği için mali tablolarına da hedeflerine ulaşamıyor. Ayrıca yılın ilk aylarında çok fazla amiral gemi modeli piyasaya çıkmaması da diğer bir sorun. Firmanın ilk çeyrekte elde ettiği gelir 5.6 milyar dolar olarak tabloya yansıdı. Yıl bazında yüzde 20, çeyrek bazda ise yüzde 4 civarında bir düşüş oldu.

Faaliyet karında ise 1.9 milyar dolar karşımıza çıkıyor. Yıl olarak yüzde 30 civarında düşüş yaşanırken, çeyrek bazda yüzde 8 civarında bir artış yakalamış firma. Firmanın, ilk çeyrekte kar marjını biraz artırdığı ve maliyetleri düşürdüğü anlaşılıyor. Net kar olarak 1.6 milyar dolar yazılırken, yıl bazında yüzde 34, çeyrek bazda yüzde 6 düşüş görünüyor mali tabloda.

Tüm bunlarla birlikte önümüzdeki aylarda yeni amiral gemilerinin piyasaya çıkışıyla birlikte gelirlerde artış bekleniyor.

 

Asus, oyuncu dizüstü pazarında liderliğe oynuyor