ASUS, en yeni teknolojiye sahip ürünlerini tanıttı

ASUS

Yapılan etkinlikte yeni ROG Matrix GeForce RTX 4090 gibi heyecan verici yeni oyuncu ürünleri, 540Hz yenileme hızıyla dünyanın en hızlı oyuncu monitörü ROG Swift PG248QP, profesyoneller için tasarlanan PA32UCR-K, PA279CRV ve PA169CDV gibi en yeni ProArt monitörler ve ASUS’un diğer yenilikçi modelleri ziyaretçilerle buluştu.

ASUS, düzenlenen etkinlikte Intel WiFi 7 teknolojisine sahip yenilenen Z790 anakart modellerini tanıttı. Bu modellerin tümü Intel Core 12. Nesil, 13. Nesil ve 14. Nesil yeni işlemcilere destek veriyor. PCIe 5.0 ve DDR5 bellek desteği veren anakartlar kullanıcılara gelişmiş bağlantı seçenekleri, performans ayarı olanakları, verimli soğutma çözümleri ve daha birçok ekstra özellik sunuyor.

ROG Strix Z790-E Gaming WiFi II modelinde Intel WiFi 7 teknolojisine ve en yeni ASUS WiFi Q-Antenna özelliğine yer veriliyor. Bu özellikler her iletime daha fazla veri sıkıştırarak çok daha yüksek hızlara ulaşmayı sağlıyor.

ASUS

ROG Swift Pro PG248QP – Dünyanın ilk 540 Hz oyuncu monitörü

Profesyonel oyuncular için tasarlanan 24,1” FHD (1920 x 1080) ROG Swift Pro PG248QP oyuncu monitörü, 540 Hz (hız aşırtmalı) yenileme hızıyla yeni bir rekora imza atıyor. Uzatılabilen klipslere sahip ergonomik standıyla benzersiz bir görünüm elde eden bu model, klavyesini ve mouse’unu monitöre yakın tutmak isteyen oyuncuların masasında uygun yer açıyor.

Yerleşik NVIDIA G-SYNC işlemcisindeki NVIDIA Reflex Analyzer uçtan uca sistem gecikme süresini ölçerek oyunculara sistemlerinin nasıl performans verdiğini gösteriyor. Yerleşik ESS USB codec neredeyse sıfır ses gecikmesi sunuyor, oyunlarda silah ve ayak sesleriyle beraber çevresel ses etkisi yaratıyor.

ROG Swift OLED PG49WCD

ROG Swift OLED PG49WCD oyuncu monitörü, 49 inç boyutundaki süper ultra geniş (5120 x 1440) 1800R QD-OLED paneli, 144 Hz yenileme hızı ve 0,03 ms tepki süresiyle son derece etkileyici oyun deneyimleri vadediyor. QD-OLED panelin performansını ve ömrünü artırmak için PG49WCD’de ısıyı daha iyi uzaklaştırarak görüntü izi riskini azaltan ve maksimum parlaklığı 1.000 nite çıkaran özel bir soğutma bloğu ve grafen film kullanılıyor.

ASUS

Yerleşik Akıllı KVM sayesinde kullanıcılar özel yazılıma veya donanıma ihtiyaç duymadan iki cihazı bir klavye ve bir mouse ile kontrol edebilen kullanıcılar, süper hızlı USB 3.2 sayesinde, bağlı iki cihaz arasında dosya aktarımı da yapabiliyor. 90 W güç dağıtımı yapabilen USB Type-C bağlantı noktası, DisplayPort 1.4 ve HDMI 2.1 ile geniş bağlantı seçenekleri de sunuluyor. PG49WCD, 2024’ün ilk çeyreğinde Türkiye’de satışta olacak.

ProArt Display PA32UCR-K

ProArt Display PA32UCR-K içerik üreticileri, video yapımcıları, görüntü yönetmenleri ve renkçiler için tasarlanan bir 32 inç 4K monitör. Monitörün Mini LED arka aydınlatma teknolojisindeki daha küçük LED’ler sayesinde benzer boyuttaki geleneksel bir panele kıyasla üç kat daha fazla LED ışığa yer verilebiliyor.

Yoğun bir biçimde yerleştirilen mini LED’ler daha bütüncül bir görüntü sağlıyor ve parlaklığı artırıyor. 576 bölgede bağımsız arka aydınlatma ile maksimum 1.000 nit parlaklığa ve son derece koyu renklere ulaşılabiliyor. Bu da benzersiz kontrast ve hassas HDR içeriklerle zengin ve gerçekçi bir deneyim meydana getiriyor.

Quantum-dot teknolojisiyle DCI-P3, Rec.709, Rec.2020 ve Adobe RGB renk alanlarını destekleyen PA32UCR-K, Delta E < 1 renk doğruluğu sayesinde elde edilen olağanüstü görüntülerle de içerik izlemeyi yepyeni bir seviyeye taşıyor.

ROG Matrix GeForce RTX 4090
ROG Matrix GeForce RTX 4090, termal arayüz malzemesi olarak sıvı metal kullanan ilk seri üretim ekran kartı modeli. Bu malzemenin inanılmaz iletkenliği sayesinde olağanüstü soğutma performansı elde ediliyor. Hepsi bir arada soğutma döngüsünde özel olarak tasarlanmış bir soğuk plaka ve pompa fanı bulunuyor. Soğutucu sıvı akış hızı ise optimum düzeyde tutuluyor.

ASUS

Bu sistem, ısıyı 700 mm tüpler ve 360 mm radyatörle uzaklaştırıyor. Papatya dizilimi şeklinde kullanılabilen manyetik fanlar ise kurulum sürecini kolaylaştırıyor. Kullanıcılar kendi RGB aydınlatmalarını kablo dağınıklığı olmadan düzenli bir şekilde kullanabiliyor.

Bunlara ek olarak, birinci sınıf güç dağıtım sistemi de GPU’nun her zaman düzenli ve güvenilir güç almasını sağlıyor.

ROG Rapture GT-BE98

Dünyanın ilk WiFi 7 dört bant oyuncu router’ı olan ROG Rapture GT-BE98 Pro, 6 Ghz bandındaki 320 Mhz desteğiyle WiFi 7’nin tüm potansiyelinden yararlanıyor. Böylece bir önceki nesil WiFi 6’dan yüzde 160’a kadar daha yüksek hıza ulaşabiliyor.

Buna ek olarak, 4K QAM modülasyonu iletimlere daha fazla veri sıkıştırarak yüzde 20’ye kadar daha yüksek maksimum veri hızı ve 30.000 Mbps’e ulaşan inanılmaz hızlar sunabiliyor. Multi-Link Operation ve Multi-RU Puncturing adlı iki yeni devrim niteliğindeki özellik sayesinde GT-BE98 çok daha verimli ve hızlı kablosuz bağlantılar oluşturuyor. GT-BE98 Pro; üç katmanlı oyun hızlandırma, oyun bağlantı noktası gibi oyunculara yönelik özelliklerin yanı sıra oyunlarda gecikmeyi ve takılmayı azaltan QoS ile geliyor. GT-BE98 Pro’yu WiFi 7 Z790 anakartlarla kullanan kullanıcılar en yeni WiFi 7 özelliklerinden yararlanabiliyor.

ROG Azoth

Bu özel klavye yalnızca birinci sınıf klavyelerde görülen özelliklerle dolu. ROG Azoth’ta klavyenin durumunu, Caps Lock tuşunun durumunu, bağlantı modunu ve PC/Mac modunu gösteren 2 inç boyutlu yerleşik bir OLED panel bulunuyor.

Bu panel ayrıca pil düzeyini, multimedya bilgilerini, özel animasyonları ve işlemci sıcaklığı gibi sistem verilerini de gösterebiliyor. Kullanışlı ayarlar ve düzenlemeler üç yönlü kontrol kolu ve bir düğmeyle yapılabiliyor.

ASUS

10 adet silikon conta ve üç katmanlı baskı emici köpük içeren birinci sınıf contalı montaj yuvası tasarımı sayesinde ROG Azoth, hafif yumuşak bir his veriyor ve etkileyici bir akustik kazanıyor. Klavyenin içindeki 3,5 mm kalınlığındaki dayanıklı silikon dolgu sesi emerken PORON köpük ise klavyenin içindeki tıklamaları ve yankıları ortadan kaldırıyor. Silikon köpükle kaplı taban da yankıları önlemenin yanı sıra PORON köpük için düz bir yüzey oluşturuyor.

ROG Raikiri Pro

Raikiri Pro, maksimum oyun deneyimi için geniş özelleştirme seçenekleri sunan bir oyuncu kumandası. Bluetooth, 2.4 GHz RF veya kablolu USB-C ile çok yönlü üçlü bağlantı seçeneği sunan ürün dizüstü ve masaüstü bilgisayarların yanı sıra kablolu bağlantıyla Xbox’ta da kullanılabiliyor.

Yerleşik OLED ekran özel animasyonlar ve durum göstergelerini sunacak şekilde ayarlanabiliyor. Ayrıca bu ekrandan oyun sırasında kumanda profillerini de değiştirmek mümkün. Arka tarafta bulunan ekstra dörder adet sağ ve sol tuşlar oyun içi komutlar için ayarlanabiliyor veya Armoury Crate yazılımında düzenlenebilen ölü noktalı hassaslık geçişleri için kullanılabiliyor. Sol ve sağ tetik tuşları da kısa veya tam menzil modlarına ayarlanabiliyor.

ROG Strix Scope II 96 Wireless

ROG’nin ilk kablosuz yüzde 96 klavyesi olan bu modelde kullanım sırasında değiştirilebilen anahtarlar bulunuyor. Yepyeni ROG NX Snow mekanik anahtarlar benzersiz darbe emici köpük ve entegre anahtar yumuşatıcı pedlerle geliyor. ROG SpeedNova kablosuz teknolojisi ve ROG Omni Receiver ile üç farklı bağlantıdan yararlanılabiliyor. ROG Omni Receiver kullanıcıların uyumlu mouse ve klavyelerini tek bir  alıcıyla, performanstan ödün vermeden bağlamalarını sağlıyor. Scope II serisinin diğer yeni üyeleri olan ROG Strix Scope II tam boy klavyede yeni ROG NX Snow anahtarları, ROG Strix Scope II RX’te ise IP57 ve ROG RX optik anahtarlar bulunuyor.

Ubisoft Montreal, toplu işten çıkarım yaptı