Windows 10 Mayıs güncellemesi çıktı! İndir!

Windows 10 Mayıs güncellemesi

Herkesin merakla beklediği büyük yenilikler ile gelen Windows 10 Mayıs güncellemesi yayınlandı. İşte güncelleme ile gelen yenilikler.

Microsoft, uzun bir süredir Insider programı kapsamında bazı kullanıcıları üzerinde Windows 10 Mayıs güncellemesi testlerini sürdürüyordu. Bugün ise herkesin beğenisine bu güncelleme sunuldu. Büyük çaplı yenilikler ile gelen bu güncelleme, Windows 10’un uzun zamandır aldığı en kapsamlı güncelleme olarak da tarihe geçmiş oldu. Peki, bu güncelleme neler sunuyor?

macOS Catalina 10.15.5 pil sağlığı yönetimi ile geldi!

Bu güncelleme ile birlikte Linux için Windows Alt Sistemi’nin 2. sürümü (WSL 2) ve özel oluşturulan bir Linux çekirdeği sisteme ekleniyor. Bu sayede Windows 10 üzerinde Linux kullanıyorsanız, Windows Update bölümünden Linux’u da güncelleyebileceksiniz. Yani Windows 10 ile Linux artık iç içe daha stabil bir şekilde çalışacak diyebiliriz.

Microsoft’un görev çubuğundan kaldırılan sesli asistanı Cortona, artık bağımsız bir uygulama haline geldi. Cortona uygulamasını açarak sesli komutlar yardımı ile bilgisayarınızı yönetebilirsiniz.

Mayıs 2020 güncellemesi, 18 aylık hizmet desteği yaşam döngüsünün başlangıcına işaret ediyor. Eğer BT yöneticisiyseniz, kuruluşunuz tarafından kullanılan uygulamaların, cihazların ve altyapının yeni sürümde ve özelliklerde beklendiği gibi çalıştığını doğrulamak için güncellemeyi yüklemenizi öneriyoruz.

Windows 10 Mayıs güncellemesi

Windows 10, sürüm 2004, Microsoft Endpoint Configuration Manager veya diğer sistem yönetimi yazılımlarını kullanarak aşamalı dağıtım için Windows Server Update Services (WSUS), Windows Update for Business ve Toplu Lisans Hizmet Merkezi (VLSC) aracılığıyla kullanılabilir.

Güncellemeyi yüklemek için Ayarlar>Güncelleme ve Güvenlik>Windows Update bölümünü açın ve Güncellemeleri kontrol et’i seçin. Güncelleme hazır olduğunda, İndir ve Yükle seçeneğini seçebilirsiniz.