Huawei’den Android 5.0 Lollipop Açılımı!

Huawei’den Android 5.0 Lollipop Açılımı!

Hâlihazırda piyasadaki çoğu firma telefon modellerine Android’in Lollipop güncelleştirmesini sunmuş ve sunmaya devam ederken Huawei cephesi bu konuda sessizliğini koruyordu.

Ancak yeni açıklanan bir listeye göre Huawei gelecek aydan itibaren pek çok modeline Android 5.0 Lollipop güncelleştirmesini dağıtıma başlayacak.

Listede yer aldığı gibi ilk olarak Ascend Mate 7 ile başlayacak güncelleştirme daha sonra Temmuz ayında Ascend P7 ve Mate 2 cihazlarına gelecek.

Piyasaya sürüldüğü 4.3 Jelly Bean sürümünden sonra herhangi bir güncelleştirme almayan Mate 2’nin doğrudan Android 5 Lollipop sürümüne güncellenecek olması ise dikkat çeken bir detay olarak karşımıza çıktı.

Huawei’den Android 5.0 Lollipop Açılımı!
Huawei’den Android 5.0 Lollipop Açılımı!

Listenin aşağılarına baktığımızda ise ülkemizde de satışta olan Ascend G7’nin Eylül ayında güncelleştirmeye kavuşacağı görülüyor.

Bunların haricinde markanın 2013 yılı amiral gemi modeli Ascend P6 hakkında herhangi bir bilgi yer almazken güncelleştirmenin cihazlara Android 5.0’ın görsel özelliklerini ve yeni sürüm Emotion ara yüzünü getirmesi bekleniyor.

Aral, Bethesda’nın Türkiye Dağıtımcısı Oldu!