Apple Watch İçin watchOS 2.0 Duyuruldu

watchos 2 0 duyuruldu

Dün akşam saatlerinde düzenlenen WWDC 2015 etkinliğinde Apple Watch’un işletim sistemi olan watchOS’un yeni sürümü watchOS 2.0 duyuruldu. Akıllı saatin yeni işletim sistemi hakkındaki detaylar haberimizde.

watchos-2-0-duyuruldu

Apple Watch, iOS uygulamalarının özetini kendi ekranında gösteriyordu ve uygulamanın aslı iPhone veya iPad’de yüklü olması gerekiyordu. Yapılan ilk değişiklik uygulamaların tamamen Apple Watch üzerinde çalışması oldu. İnternet desteğini iPhone’dan alan Apple Watch, artık kendi içerisinden bağımsız olarak Wi-fi ağlarına bağlanabilecek. Yani genel olarak Apple Watch’un, diğer Apple cihazlarına bağımlı çalışması üzerinde durulduğunu söyleyebiliriz.

watchos-2-0-ozellikleri-1

HealthKit uygulaması ile Apple Watch aynı zamanda bir spor takip aracı olacak. Nabız, adım, vücut sıcaklığı gibi değerleri analiz ederek size gösterebilecek. Gerektiği durumlarda titreşimle uyarı verebilecek. Hem akıllı saat hem sportif faaliyetleri takip aracı olarak günlük hayatımıza girecek.

watchos-2-0-ozellikleri-2

Apple Watch’un arayüzünde de değişiklikler var. Yeni eklenen özellik ile artık duvar kağıdını değiştirmek mümkün. Hatta Apple Watch’un üzerindeki kamerayla duvar kağıdı olarak bir video bile yerleştirebiliyorsunuz. Hatırlatıcılar, e-posta kontrolü, FaceTime üzerinden videolu ve sesli konuşma özelliklerinin yanı sıra Siri watchOS 2.0 ile gelen yeniliklerden. Apple Pay ile ilgili de gelişmeler ve Apple Watch’a Apple Pay’in geleceği duyuruldu.

Facebook’tan Konum Nasıl Paylaşılır? -Rehber-