Artık Messenger mesajlarını da gönderdikten sonra silebileceksiniz

facebook

Artık Facebook Messenger üzerinden gönderdiğiniz mesajları da kimse görmeden geri alabileceksiniz. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Günümüzde arkadaşlarımızla iletişim için en çok kullandığımız yol WhatsApp ya da Facebook Messenger diyebiliriz. Hatırlanacağı üzere Zuckerberg geçtiğimiz yıl WhatsApp’ta attığımız mesajları kimse görmeden geri almamızı yani silmemizi sağlayan bir güncelleme getirmişti.

Güncelleme sonrası, bir gruba ya da şahsa attığınız mesajı karşıdaki kişi ya da kişiler görmeden geri çekebiliyordunuz. Böylece yanlışlıkla attığınız mesaj, konum ya da dosyayı rahat bir şekilde silebiliyordunuz.

Artık Messenger mesajları da geri alınabilecek

Şimdi ise aynı güncellemenin Facebook Messenger için de gelmesi gündemde. Önümüzdeki günlerde tüm dünyada kullanıma sunulması beklenen özellik sayesinde Messenger üzerinden attığınız yanlış mesajları da silebileceksiniz. Elbette bunun için bir süre kısıtlaması da bulunacak. Yani kalkıp da birkaç saat önce attığınız bir mesajı silemeyeceksiniz.

Fakat attığınız mesaj üzerinden 10 dakika geçmemiş ise bu mesajı ulaştığı tüm cihazlardan rahatlıkla kaldırmanız mümkün olacak.

Artık iletişimin bu tarz mesajlaşma uygulamaları üzerinden yürüdüğünü düşünürsek, bu güncellemenin gerekli olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü zaman zaman dalgınlıkla eşimize ya da dostumuza göndereceğimiz bir mesajı, alakasız kişilere ya da gruplara atabiliyoruz. Bu ve benzeri durumlarda atılan mesajın geri alınabiliyor ya da silinebiliyor olması zaman zaman kritik önem arz edebiliyor.

Dip not olarak belirtelim. Güncelleme bazı bölgelerde kullanıma sunulmuş durumda. Bazı bölgelerde ise önümüzdeki günlerde kullanıma sunulacak.

Facebook Hristiyan nüfusunu geride bıraktı