Arif V 216 gişeye rekorla merhaba dedi

arif v 216

Geçtiğimiz hafta sonu vizyona giren Arif v 216, beklenildiği gibi ilk 3 gününde rekor izleyiciye ulaştı. BoxOffice Türkiye verilerine göre, Cem Yılmaz ve Ozan Güven’in başrollerini paylaştığı film ilk 3 gününde 1.331.691 seyirciyi sinema salonlarına çekti.

Arif v 216 Ocak ayı rekorunu kırdı

Yayınlanan ilk tanıtım videosundan bu yana merakla beklenen film, tüm zamanların en iyi Ocak ayı açılış rekorunu kırdı. Daha önceki rekor da yine Cem Yılmaz ve Ozan Güven’in başrollerinde oynadığı Yahşi Batı’ya aitti.

Arif V 216, 1.3 milyonu aşan gişe başarısıyla, tüm zamanların en iyi açılışını yapan 4. film oldu. Bu alandaki liderlik Şahan Gökbakar’ın Recep İvedik serisinde bulunuyor.

Arif v 216, aslında G.O.R.A ve A.R.O.G’un devamı niteliğinde diyebiliriz. Keza filmdeki ana karakterlerin hepsi aynı. Cem Yılmaz’ın Arif karakterini canlandırdığı filmde, Ozan Güven ise G.O.R.A’dan gelen bir robot olan 216’yı canlandırıyor.

Film özellikle 1969 yılında İstanbul’da geçmesi ve o dönemin yıldız isimlerinin filmde görünecek olması ile dikkatleri üzerine çekmişti. Zira filmde Farah Zeynep Abdullah, Ajda Pekkan’ı, Çağlar Çorumlu Zeki Müren’i, Mert Fırat ise Sadri Alışık’ı canlandırıyor. Arif V 216’da bu şekilde pek çok benzetmenin olduğunu da belirtelim.

Öyle görünüyor ki Cem Yılmaz’ın yeni filmi gişeye damga vurmaya devam edecek. Tabi ki yeni bir rekor gelir mi şimdilik bilinmez. Bekleyip göreceğiz.