Dikkat! Apple bu iPhone’ların fişini çekiyor!

apple

Apple, iOS 17 üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2023 etkinliğinde yeni nesil iOS’u göreceğiz. Diğer yandan da yeni işletim sistemi güncellemesini alacak olan iPhone modelleri merak ediliyor. Şu anda bu iPhone’lar hakkında resmi bir açıklama yok, ancak söylentilere göre yapılan bir liste var. Lafı daha fazla uzatmadan listeye göz atalım.

Apple cephesinde son günlerde hareketlilik var. Şirket iOS 16.5 güncellemesi testlerini hızlandırmış durumda. Kısa süre önce MacRumors sitesinin 16.5 yüklü cihazlar tarafından ziyaret edildiği ortaya çıkmıştı. Muhtemelen 16.5 sürümü, iOS 17‘den önceki son büyük güncelleme olacak. iOS 17’nin resmiyet kazanmasına birkaç ay var. WWDC 2023’te birçok sorunun cevabı verilecek. Diğer yandan iOS 17 güncellemesini alacak iPhone modelleri de araştırılıyor. Şirket güncelleme listesini WWDC’den önce açıklamayacaktır, fakat ortalıkta dolanan ve söylentilere göre hazırlanmış bir liste var.

Bu listeye göre iOS 17 güncellemesini alacak iPhone’lar şu şekilde:

-iPhone 14 Pro Max
-iPhone 14 Pro
-iPhone 14 Plus
-iPhone 14
-iPhone 13 Pro Max
-iPhone 13 Pro
-iPhone 13
-iPhone 13 mini
-iPhone 12 Pro Max
-iPhone 12 Pro
-iPhone 12
-iPhone 12 mini
-iPhone 11 Pro Max
-iPhone 11 Pro
-iPhone 11
-iPhone XS Max
-iPhone XS
-iPhone XR
-iPhone SE (2022)
-iPhone SE (2020)

Apple’ın güncelleme desteğini keseceği iPhone’lar nedir?

Teknoloji devi  genelde cihazlarına 5 yıllık güncelleme desteği sunuyor. Bu durumu göz önüne alırsak 2017’de piyasaya sürülen modeller iOS 17 güncellemesi almayabilir. Tahminen iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X güncellemeden yararlanmayabilir.

apple

iOS 17’deki yenilikler nedir?

Raporlananlara göre iOS 17’de, yeni emojiler, T-Mobile kullanıcıları için bağımsız 5G desteği, mesajlarda sosyal ağ olan Mastodon bağlantıları için önizlemeler (Apple bu sosyal ağın daha çok kullanılmasını istiyor), cüzdan için yeni bir Widget, müzik uygulamasında arayüzde bir takım değişiklikler olacak.

Yeni işletim sistemi hakkında bomba iddialar da var. Söylenenlere göre iOS 17’de daha fazla kişiselleştirme imkanı olacakmış. Yakın tarihte ortaya çıkan bir raporda şirketin özelleştirme seçeneklerini artırmayı planladığından bahsediliyor. Fakat özelleştirme seçenekleri tam olarak ne olacak, Apple ne kadarına izin verecek detaylar konusunda herhangi bir şey yok.

Cupertino merkezli devin 2024’ten itibaren Avrupa’da piyasaya süreceği cihazlarda App Store olmadan uygulama yüklenmesine izin vermesi gerekiyor. Avrupa Birliği’nin USB-C ile birlikte aldığı kararın etkisi. Söylenenlere göre Apple, App Store olmadan uygulama yükleme özelliğini belki iOS 17’de kullanıcılara sunabilir.

Twitter çalışanları yeni iş arayışında!