Apple’ın değeri birçok firmanın toplam değerinden fazla

aa2

Apple uzun süredir, hem imaj hem de kazanç bakımından sürekli pozitif yönde ilerliyor. Son gelen raporlar da bunu kanıtlar nitelikte. Şirket tek başına Alphabet, Amazon ve hatta Meta gibi rakiplerinin toplamını aşan bir değere sahip.

Apple değerine değer katmaya devam ediyor. Özellikle pandemiden sonra, ABD’deki teknoloji devleri, çoğu büyük isabetler alarak zayıf kazançlar bildiriyor. Buna örnek olarak Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi olan Meta dahildir. Şirket, yüzde 20’lik önemli bir farkla veya 90 milyar ABD Doları ile en büyük zararı gördü. Ancak, Cupertino merkezli dev yüzde 6’lık bir artış görmeyi başardı, bu diğer firmaların değer kazancının toplamından bile fazla.

Apple

Paylaşılan raporlarda firmanın şu anda 2.307 trilyon ABD Doları değerinde olduğu belirtildi. Bu arada, Alphabet (Google’ın ana şirketi) 1.126 trilyon ABD Doları değerinde. Benzer şekilde Amazon 940 milyar ABD Doları, Meta ise 240 milyar ABD Doları olarak değerlendiriliyor. Bu, temel olarak dünyanın en iyi teknoloji devleri arasındaki eşitsizlik seviyesini gösteriyor. Ayrıca Apple’ın diğer şirketlerin karşı karşıya kaldığı düşüş trendinden kurtulmayı başardığını da belirtmekte fayda var.

Rapora göre şirket, en son iPhone 14 serisinin lansmanı sayesinde bu süre zarfında büyüme görmeyi başardı. Ayrıca, çeşitli kategorileri ve hatta hizmetleri hedefleyen ürünleriyle de desteklenen bu çeyrekte güçlü bir performans sergiledi. Bu nedenle, Mac dizüstü ve masaüstü bilgisayar serisiyle markaya yardımcı olan tek ürün iPhone değil, aynı zamanda markanın bu dönemde yükseliş görmesine yardımcı oldu.

130.000 dolarlık iPhone 14 Pro Max!