Apple’ın Acil SOS Özelliği Kanada’da iki kadının hayatını kurtardı

ttr

Apple geçtiğimiz haftalard belirli bölgelerde Acil SOS özelliğini aktif etmiş kullanıcıların kullanımına sürmüştü. Özellik kullanılmaya başlanıldığından beri birçok durumda insanları zor durumdan kurtarırken son gelen haberde özellikle Kanada’da iki kadının hayatını kurtardığı ortaya çıktı.

Apple’ın Acil SOS özelliğini kullanıma sunduğundan beri birçok hayatta kalma hikayesi ile ilgili haberler geldi. Son olarak Kanada’da kaybolan iki kadının uydu özelliği aracılığıyla Acil SOS’un yardımıyla bulunduğu haberi geldi.

İki turist kadın Alberta’yı ziyaret ettikten sonra eve giderken, Kanada’nın British Columbia bölgesindeki küçük bir köy olan McBride yakınlarında kaybolduğu bildirildi . Ne yazık ki geri dönüş yolunu bulmaya çalışırken bir trafik kazası geçirdiler ve cep telefonu şebekesinin olmadığı bir bölgede mahsur kaldılar.

Apple Acil SOS Özelliği

Sabanın durduğu yeri gösteren bir “kar duvarına” çarpmadan ve saplanmadan önce yolun yaklaşık 20 kilometre aşağısındaydılar. İki kadın oldukça çaresiz bir durumdaydı. Neyse ki kadınlardan birinin iPhone 14’ü vardı ve uydu üzerinden yeni Acil SOS özelliğini kullanmayı düşündü. iPhone 14’ü kullanarak bir Apple çağrı merkezine bir mesaj ve konumlarını gönderebildiler. 

Oradan, Apple çağrı merkezi Kanada’daki “Northern911” çağrı merkeziyle iletişime geçti ve ardından acil servis çağrısını etkinleştirdi. Kurtarma ekipleri aracı kardan çıkardı ve ters çevirerek otoyola geri dönmesine yardımcı oldu. British Columbia Arama ve Kurtarma’nın üst düzey yöneticisi Dwight Yochim, bunun British Columbia’daki yeni özelliğin “ilk kullanımı” olduğuna inandığını söyledi.

“Orada cep telefonu hizmeti yok, ancak bir tanesinde SOS’un bulunduğu ve SOS’u etkinleştiren yeni Apple telefonu vardı ve bildiğim kadarıyla bu, Britanya Kolumbiyası’nda SOS’un ilk kullanımı. Buna sahip olmasalardı, sonunda aile ya da işleri “hey, gelmediler” diyecekti ve bu nedenle arama alanı, en son görüldükleri yerden en son görüldükleri yere kadar olacaktı. olması gerekiyordu ve bu birkaç yüz kilometre olabilirdi.

Huawei P60 Pro beklentileri aşacak özelliklerle gelecek!