Apple daha etkili olmak için oyuncu değişikliği yaptı

123

Apple, Hindistan’daki yönetiminde değişiklik yaptı. Ülke müdürünü terfi ettirdi. Bu durum Hindistan pazarının teknoloji devi için önemini gösteriyor. Ancak madalyonun diğer yüzü var. Ancak kaynaklar teknoloji devinin asıl planını devreye sokmak için adımlar attığını ileri sürdü. Planların merkezinde iPhone ve iPad yer alıyor.

Apple için Hindistan’da işler iyi gidiyor. Satışlarda büyüme var. Teknoloji devi önemli bir adım atarak yönetimi yeniden yapılandırdı ve Hindistan’ı ayrı bir satış bölgesi haline getirdi. Hugues Asseman’ın emekliliği sonrasında, 2022 Ağustos ayında Ashish Chowdhary, Apple Hindistan ülke müdürü olarak atanmıştı. Cupertino merkezli dev Chowdhary’ı terfi ettirdi. Böylece Chowdhary, ürün satışlarının başındaki isim olan Michael Fenger’a direkt olarak rapor verecek. Küresel akıllı telefon pazarında gerileme olmasına rağmen, teknoloji devi son yıllarda Hindistan’da çift haneli satış büyümesi gösterdi.

apple

IDC, Canalys’tan gelen verilere ve yine farklı kaynaklara ait verilere göre şirket, 2022’nin dördüncü çeyreğinde Hindistan’da 1.9-2 milyon iPhone sevkiyatı gerçekleştirdi. Bir önceki yıla göre %10 daha fazla artış söz konusu. Böylece dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon pazarında %5’lik bir pazar payına sahip oldu.

Buraya kadar her şey Hindistan’daki artan satışlarıyla ilgiliydi. Sektör kaynaklarından gelen haberlere göreyse yönetimdeki yeni yapılandırma ve terfiler dışında teknoloji devi, iPhone ve iPad üretiminin önemli bir kısmının Hindistan’a kaydırılması için de düğmeye basmış durumda. Kaynaklar, bu sene içinde kademeli olarak üretimin bir kısmının Hindistan’a kaydırılacağını ve gelecek sene iPhone 16 serisinin Hindistan’da üretilebileceğini söyledi. Daha önce paylaşılan sektör raporlarında da teknoloji devinin Hindistan’daki üretim konusunda birkaç tedarikçiyle görüşmeler yaptığı aktarılmıştı.

Amerika TikTok’u yasaklamaya bir adım daha yaklaştı