Apple watchOS’u yeniden tasarlıyor

Apple watchOS'u yeniden tasarlıyor

Apple son gelen raporlara bakılırsa, watchOS üzerinde yeniden çalışıyor. İşte tüm detaylar.

Apple watchOS için önemli bir yazılım revizyonu üzerinde çalışıyor. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre şirket, widget’ları giyilebilir cihazlarla nasıl etkileşim kuracağınızın “merkezi bir parçası” haline getirmek için Watch’ın kullanıcı arayüzünü yeniden tasarlıyor. Yeni kullanıcı arayüzünü anlatırken Gurman, Apple’ın geçen yıl iOS 14 ile birlikte tanıttığı widget’ların “stilini” ödünç alırken, orijinal watchOS’un bir parçası olan Glances sisteminin öğelerini geri getirdiğini söylüyor.

Apple watchOS'u yeniden tasarlıyor

Yeni arayüzün, şirketin 2017’de watchOS 4 ile tanıttığı Siri saat yüzünü “hatırlatacağını”, ancak kullanmak istediğiniz saat yüzü için bir kaplama görevi göreceğini de sözlerine ekledi. Gurman, üst üste yerleştirdiğiniz parçacıklar arasında gezinmenizi sağlayan iOS özelliğine atıfta bulunarak, yepyeni bir tasarımın geleceğinin altını çizdi.

Eşzamanlı olarak, şirketin Apple Watch’ın fiziksel düğmelerine yönelik bir ince ayarı test ettiği bildiriliyor. Arayüzün yeniden tasarımıyla, çoğu şey değişebilir. Kadranın şu anda watchOS 9’da yaptığı gibi sizi ana ekrana başlaması yerine işletim sisteminin yeni widget’lar görünümü başlatılabilir. Yeniden tasarımın bazıları için sarsıcı olma ihtimaliyle birlikte Gürman, Apple’ın yeni arayüzü ilk başta isteğe bağlı hale getirmeyi planladığını düşünüyor. Şirket bu yıl yeni tasarımlar ile kullanıcılarına benzersiz özellikler sunmayı hedefliyor diyebiliriz. Bu kapsamda çok daha fazlası da eklenecek desek yanlış olmaz.

Valve, Half-Life 3’ü yapmıyor ama oyuncuların Half-Life’ı unutmasını istemiyor