Apple Watch yine yok sattı!

Spotify ve Apple Watch işbirliği

Apple akıllı saat pazarını domine etmeye devam ediyor. İşte son raporlar doğrultusunda Apple Watch satışları.

Apple akıllı saat pazarına rakiplerine oranla hayli geç bir giriş yapmıştı. Öyle ki Apple ilk jenerasyon akıllı saat modelini satışa sunduğunda Samsung 3. Jenerasyona geçmişti.

Fakat iPhone kullanıcılarının telefonlarını fonksiyonel bir şekilde kullanabilmeleri için en mantık çözüm Apple’ın kendi akıllı saati olduğundan Apple Watch’ın bu pazarı domine etmesi çok da uzun sürmedi.

Çıktığı günden bu yana akıllı saat pazarının lider ismi konumunda yer alan Apple geçtiğimiz çeyrekte de bu unvanını korumayı başardı.

Yayınlanan rapora göre Apple geçtiğimiz çeyrekte 41.4 milyon akıllı saat satarak yüzde 33.1’lik pazar payı ile ilk sırada yer aldı. Cupertino merkezli şirket geçtiğimiz yılın aynı döneminde yalnızca 29.8 milyon akıllı saat satabilmişti. Dolayısıyla satışlarda önemli bir atış yaşandığını söyleyebiliriz.

Apple Watch SE

Apple Watch satışları arttı Fitbit satışları düştü

Akıllı saat pazarındaki önemli isimlerden biri olan Fitbit ise son çeyrekte de kan kaybetmeye devam etti. Fitbit 2019’un üçüncü çeyreğinde 3.5 milyon akıllı saat satarken, 2020’de ise bu sayı 3.3 milyona düştü.

Hızla yükselen isimlerden bir diğeri olan Xiaomi 17 milyon akıllı saat ile ikinci, Huawei 13.7 milyon akıllı saat ile üçüncü, Samsung ise 11.2 milyon akıllı saatle dördüncü sırada yer aldı.

Elbette şunu dip not olarak belirtememiz gerekiyor. Bu satış rakamları arasında akıllı bileklikler de mevcut. Hata Xiaomi’nin satışlarının çok büyük bir bölümünü akıllı saatler değil, akıllı bileklikler oluşturuyor.

Xiaomi 11 özellikleri ile karşımıza çıktı