Apple Watch Series 3 için yolun sonu!

Apple Watch 5

Apple’ın Seri 3’ü piyasaya sürmesinden bu yana beş yıl geçti ve WWDC 2022’de akıllı saati etkin bir şekilde dinlenmeye bırakıldığı açıklandı.

Apple Watch Series 3 için yolun sonu! watchOS 9, Series 3’ü desteklemeyecek ve bu muhtemelen Apple Watch SE’nin Apple’ın bütçe akıllı saati olarak görevi Series 3’ten devralacağı anlamına geliyor.

Series 3, 2017’de piyasaya çıktığında aramayı tanıttı ve o zamanlar harika bir akıllı saatti. (Gerçi pil ömrü biraz daha iyi olabilirdi.) Apple yıllar içinde saati desteklemeye devam ederken, Series 3’ün günlerinin sayılı olduğu giderek daha fazla netlik kazandı. 2020’de watchOS 7’nin piyasaya sürülmesinden bu yana, birçok kullanıcı Series 3’ün yeni yazılıma güncelleme yapmakta zorlandığını bildirdi.

Apple Watch Series 3

Apple Watch SE, 2020’de Series 6 ile birlikte piyasaya sürüldüğünde, hangi saatin gerçekten bütçe seçeneği olduğu konusunda suları bulandırdı. Bunun nedeni, Seri 3’ün  indirimli fiyatıyla hala bir seçenek olmasıydı. O zamanlar Series 3, giriş seviyesi bir saat olarak öne sürülmüştü, SE, bir amiral gemisi aramak zorunda kalmadan bir sonraki seviyeyi arayanlar içindi.

Apple Watch Series 3

En son watchOS’a yükseltmeyi başarmış olsanız bile, yeni özelliklerin çoğu Series 3’te aynı şekilde çalışmadı. Bazı kullanıcılar watchOS’un sonraki sürümlerini desteklediği halde uygulama yükleme sürelerinin yavaşlığı sebebiyle güncelleme yapmadı.

Apple Watch Series 3 için yolun sonu!

Apple Watch Series 3

Series 3 sahibiyseniz, hemen yükseltme yapmanız gerekmez. Aslında bu sonbaharda Apple’ın 8. Serisi’ni duyurmasını beklemek daha iyi. O zamanlar, genellikle 4, 5, 6 ve 7 Serisi gibi daha eski veya yenilenmiş amiral gemilerini daha makul bir fiyata bulabilirsiniz. Veya güncellenmiş özelliklere sahip yeni bir SE alıp almadığımıza bağlı olarak, bu da zorlayıcı bir seçenek olabilir. Ancak, bir kez daha, süper ucuza yeni bir Series 3 satın almayı düşünüyorsanız, yapmayın. Anlaşmanın ne kadar “iyi” olduğu önemli değil. Series 3 almak 2020 ve 2021’de kötü bir alışverişti ve 2022’de de kötü bir fikir olmaya devam ediyor.

Samsung Galaxy A ve M serisi telefonlarda LG piller bulunacak