Apple Watch 2 bu yıl geliyor!

Apple Watch 2

Apple’ın ikinci jenerasyon akıllı saati yani Apple Watch 2 bu yıl duyurulacak. Yeni nesil akıllı saatten ilk detaylar haberimizde.

Eylül 2014’te duyurulan, Nisan 2015’te ise satışa çıkan Apple Watch isimli akıllı saat, kısa bir süre içerisinde akıllı saat sektörünü adeta ele geçirmişti. Firma, watchOS isimli akıllı saat işletim sisteminin eksiklerini kısa sürede kapatarak watchOS 2 işletim sistemini de duyurmuş ve beğeni toplamıştı. Şimdi sıra ikini nesil Apple akıllı saatinde.

Apple Watch 2 nasıl olacak?

Öncelikle sorun Apple Watch’un performansı. Pil ömrü konusunda diğer saatlerle hemen hemen aynı süreleri sağlayan Apple Watch’un performansı bazı uygulamalarda yetersiz kalıyor. Dolayısıyla firmanın önündeki en büyük engel şimdilik bu. Yeni bir işlemci kullanılarak performans sorununun çözülmesi, aynı zamanda güç tüketiminde bir miktar düşüş bekleniyor.

Tıpkı iPhone modellerinde olduğu gibi Apple Watch 2 de Apple Watch tasarımını koruyacak. Yani tasarım değişikliği iki yılda bir yapılacak. Bu uygulamayı iPhone 6 ve iPhone 6s şeklindeki modellere benzetebiliriz. Aksesuarların daha uzun süre kullanılması da bu şekilde mümkün olacak.

Performans ve tasarım dışında ek olarak daha fazla sensörün özellikler listesine ekleneceği tahmin ediliyor. Kamera eksikliğinin de giderilecek FaceTime görüntülü görüşme desteği sağlanması büyük bir değişiklik olacaktır.

Eğer iddialar doğruysa Apple Watch 2 isimli yeni saat, Apple’ın 21 Mart tarihinde düzenleyeceği etkinlikte duyurulacak. Piyasaya çıkış tarihinin ise yaz aylarının sonunda olacağı düşünülüyor.

HTC One 10 için iki yeni fotoğraf geldi!