Apple watchOS 3 : Daha hızlı ve daha basit

watch os 3

Apple bugün, performansı büyük ölçüde geliştirilen watchOS 3’ün ön izlemesini sundu. Yeni sürümde, favori uygulamaları anında başlatma, yeni Dock gibi gelişmiş gezinme özellikleri ve Apple Watch için yepyeni fitness ve sağlık özellikleri yer alıyor.

Bu sonbahardan itibaren kullanıma sunulacak olan yazılım güncellemesi, rahatlama ve stresi azaltma amacıyla kullanıcıları gün içinde derin nefes alma egzersizleri yapmaya teşvik etmek için tasarlanan Breathe uygulamasını da içeriyor. Aktivite uygulaması şimdi paylaşma, karşılaştırma ve yarışma imkanı sunmanın yanı sıra, tekerlekli sandalyedeki kullanıcıların da Aktivite halkalarını tamamlayabilmelerini sağlıyor.
2
Anında Performans ve Kolay Gezinme
watchOS 3 ile bir mesajı yanıtlama, Antrenman başlatma veya bir şarkıyı geçme gibi günlük işlemleri yerine getirmek hiç olmadığı kadar hızlı ve kolay hale geliyor. Kullanıcılar, yan düğmeye basıp yeni Dock’u açarak son kullanılan ve favori uygulamalarına erişebiliyorlar. Kullanıcılar doğrudan Dock’tan veya saat kadranından favori yerel ve üçüncü taraf uygulamalarını anında açabiliyorlar. Üstelik uygulamadaki son bilgiler güncellenmiş ve görüntülenmeye hazır oluyor. iOS’ta olduğu gibi, kullanıcılar saat kadranını yukarı kaydırarak yeni ve geliştirilmiş Denetim Merkezi’ne, aşağı kaydırarak Bildirim Merkezi’ne erişebiliyor ve sola ya da sağa kaydırarak saat kadranını kolayca değiştirebiliyorlar.
3
Fitness ve Sağlık
Sosyal etkileşim aracılığıyla motive olmak, fitness ve sağlık davranışlarını değiştirme konusunda önemli bir faktördür. Şimdi watchOS 3 ile sonuçları arkadaşlar, aile ve hatta kişisel eğitmenle paylaşmak, karşılaştırmak ve onlarla yarışmak mümkün. Kullanıcılar, tamamlanan Aktivite halkaları, bitirilen antrenmanlar ve kazanılan başarılar gibi arkadaşlarına ait ilerleme durumları hakkında bildirimler alabiliyorlar. Aktivite paylaşımı şimdi Mesajlar uygulamasıyla doğrudan bağlantılı. Bu sayede kullanıcılar Aktivite ve Antrenmanlar için özelleştirilmiş yeni Smart Replies ile, arkadaşları ve aileleriyle iletişim kurabiliyor, onları motive edebiliyor veya başarılarını kutlayabiliyorlar. watchOS 3’te Aktivite uygulaması deneyimi şimdi tekerlekli sandalyedeki kullanıcılar için de optimize edildi. Tekerlekli sandalyeyi itmek için yapılan hareketler tüm günün kalori hedeflerine ekleniyor, “ayağa kalkma zamanı” hatırlatması “tekerlek çevirme zamanı” hatırlatması olarak değişiyor ve tekerlekli sandalyelere özel antrenmanlar bulunuyor.
5
Yepyeni Breathe uygulaması ise kullanıcıları gün içinde kısa süreli derin nefes alma egzersizleri yapmaya teşvik ediyor. Güzel ve dinlendirici görseller ve dokunma geri bildirimleri, bir ila beş dakika süren derin nefes alma egzersizlerinde kullanıcılara yol gösteriyor ve egzersizler tamamlandığında bir kalp atış hızı özeti görüntüleniyor.

Yepyeni Bir İletişim Yöntemi
Etiketler, el yazısı, tam ekran efektler ve yalnızca biri elini üzerinde kaydırınca ortaya çıkan mesajlar oluşturulmasını sağlayan görünmez mürekkep gibi özellikler sayesinde watchOS 3’te mesajlar çok daha güçlü ve mesajlaşırken kendinizi ifade etmek çok daha kolay. Smart Replies şimdi hem daha hızlı hem de doğrudan mesaj bildiriminde kullanılabiliyor. Daha özel bir yanıt verilmesi gerektiğinde, yeni karalama özelliği kullanıcıların ekrana hızla yazı yazmalarını sağlıyor ve Apple Watch bu el yazılarını metne dönüştürüyor.

6

watchOS 3’te yer alan SOS ise, dünyanın herhangi bir yerinde acil durumdaki kullanıcıların iPhone’ları aracılığıyla veya Wi-Fi bağlantısıyla acil yardım hizmetlerini arayabilmelerini ve yan  düğmeyi basılı tutarak acil durum kişilerini bilgilendirmelerini sağlıyor.

Saat Kadranları
Apple Watch, şimdi Minnie Fare, Aktivite ve basit fakat şık Numerals gibi yeni saat kadranlarıyla çok daha kişisel hale geliyor. Antrenman, Müzik ve Mesajlar dahil, çok daha fazla uygulama doğrudan saat kadranından başlatılabiliyor. Kullanıcılar şimdi Fotoğraf, Hareketli ve Hızlı Çekim saat kadranlarına yeni komplikasyonlar da ekleyebiliyorlar. iPhone’daki Watch uygulamasında yer alan yeni Kadranlar Galerisi sayesinde saat kadranlarını özelleştirmek ve üçüncü taraf uygulamaları keşfetmek daha kolay.

Xbox Play Anywhere:PC ve Xbox O’da Çalışan Oyunlar!