Huawei Daydream VR yeniden görüntülendi

huawei 2

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei, ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Huawei, bu senenin başlarında yeni bir sanal gerçeklik gözlüğü tanıtmıştı. Şimdilik Huawei Daydream VR olarak adlandırılan bu cihaz, senenin sonuna gelmemize karşın hala çıkışını yapmış değil.

Huawei Daydream VR, kontrolcü ile gelecek

Huawei’nin yeni nesil üst segment telefonları ile uyumlu olması beklenen VR gözlüğünün ne zaman satışa sunulacağı henüz netlik kazanmış değil. Dahası bu konuda henüz net açıklamalar da yok. Fakat Çin’den gelen bazı yeni sızıntılar mevcut. Bu yeni sızıntılarda Huawei Daydream VR gözlüğü ile birlikte gelecek olan kontrolcüye yer verilmiş. Gözlükle birlikte sunulan bu kontrolcü, Samsung’un yeni Gear VR için tasarladığı kontrolcüyü anımsatıyor. Huawei’nin sanal gerçeklik gözlüğü için sızdırılan yeni görüntülere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Huawei-Daydream-controller

Öte yandan dip not olarak belirtelim. Huawei, sanal gerçeklik gözlüğünü ilk duyurduğunda bu VR setinin yalnızca Çin’de satışa sunulacağını belirtmişti. Fakat duyurunun üzerinden 11 ay geçmesine karşın gözlüğün hala satışa sunulmamış olması, kafalarda bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Ortaya atılan söylentilere göre, Huawei yeni VR projesini çoktan iptal etmiş olabilir. Ya da gözlüğü biraz daha geliştirerek, kullanıcılarına daha farklı bir konsept sunmak istiyor da olabilir. Şimdilik Çinli üreticiden gelmiş resmi bir açıklama bulunmuyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

Essential Phone kamerası güncellenecek