Apple Türkiye’de fiyatları düşüreceğini açıkladı!

Apple Türkiye

Apple Türkiye’de nihayet fiyatları düşüreceğini açıkladı. Tim Cook, Türkiye gibi yerel para biriminin değerini kaybettiği ülkelerde özel fiyatlandırma yapılacağını belirtiyor. Peki, iPhone fiyatları ne kadar olacak?

Apple, bugün 2019 yılının ilk çeyreğine ait mali raporlarını paylaştı. Daha önce Tim Cook’un iPhone satışlarının Türkiye’de düştüğünden şikayet etmesi, mali raporlara da yansımıştı. Ciddi anlamda iPhone satışlarında düşüş yaşayan Apple, bu kötü gidişatın önüne geçmek için Türkiye‘deki kullanıcıları sevindirecek bir açıklama yaptı.

Apple Türkiye için indirim müjdesini verdi!

Tim Cook‘un verdiği röportajda; dolar karşısında yerel para birimlerinin değeri düşen ülkelerde özel fiyatlandırma yapılacağı ifadeleri yer aldı. Yani Apple, Türkiye’de iPhone, iPad, MacBook, Apple Watch ve diğer aksesuarları için özel fiyatlandırmalar yapacak.

Apple 2019’un ilk çeyreğinde ne kadar kazandı?

Satış fiyatı 11.000 TL olan iPhone Xs Max‘in fiyatı bu özel politika sonrası 7.000 TL – 8.000 TL‘lere kadar gerileyebilir. Türkiye’de yapılacak olan indirimin çok ciddi olması gerekiyor ki, kullanıcılar tekrardan Apple ürün ve aksesuarlarına yönelebilsin.

Şahsi fikrime göre; Apple, 2018’in ilk çeyreğinde Türkiye’de uyguladığı insancıl fiyatlara geri dönerse, ülkemizde başarılı olabilir.

Apple Türkiye

Bu özel fiyatlandırmayı PlayStation ve Xbox cephesi de yapıyor. Alım gücü düşük ülkelerde yeni çıkan oyunlar TL cinsinden 150 TL civarında oluyor. Kaldı ki bu oyunlar Türkiye’de 500 TL’den satışa sunuluyor. PlayStation Türkiye ve Xbox Türkiye’nin Apple gibi özel fiyatlandırma politikasını benimsemesi şimdilik mümkün görünmüyor.