Apple, Swift Playgrounds 4’ü piyasaya sürdü

Apple, Swift Playgrounds 4'ü piyasaya sürdü

Bekleyiş sona erdi. WWDC 2021’deki bir duyurunun ardından Apple, Swift Playgrounds 4.0’ı piyasaya sürdü. Güncelleme, hem çocukların hem de yetişkinlerin şirketin Swift programlama dilini öğrenmek için kullanabileceği uygulama için önemli bir güncelleme. İşte detaylar.

Yazılım ilk kez hem Apple iPhone hem de iPad uygulamalarını doğrudan iPad’inizde oluşturmanıza olanak tanıyor. Artık kreasyonlarınızı App Store‘a yüklemek için tabletinizi de kullanabilirsiniz. Ek olarak, Swift Playgrounds 4.0, bir dizi yaşam kalitesi geliştirmesiyle birlikte geliyor. Örneğin, uygulamanızda yaptığınız değişiklikleri gerçek zamanlı olarak önizleyebilirsiniz. Önizlemelerden bahsetmişken, artık tam ekran modunda nasıl göründüklerini görebilirsiniz. Apple, kullanıcıların hızlı ve doğru bir şekilde kod yazmasına yardımcı olmak için satır içi öneriler de ekledi. Proje arama özelliği de daha sağlam çünkü artık birden çok dosyada sonuç bulabiliyor. İyileştirmeler listesini tamamlamak, projelerinizi Playgrounds ve Xcode arasında ve tekrar geri taşımak için bir özellik.

Apple, Swift Playgrounds 4'ü piyasaya sürdü

Tüm raporlar, güncellemeyi kontrol etmeye değer bir yenilik olarak sunuyor. iPadOS 15.2’yi tabletinize yükledikten sonra Swift Playground 4.0′ı indirmek için App Store’a gitmeniz yeterli olacaktır. Apple için oldukça yoğun geçen bu yıl yeni yıla yaklaştığımız dönemde de hız kesmeden gelen yenilikler sunmaya devam ediyor. Şirket 2021 yılında aktif çalışmalar sundu diyebiliriz. Hem yeni bir iPhone serisi hem de bir çok güncelleme geldi.

Razer Productivity Suite: Pro Type Ultra klavye, Pro Click Mini mouse ve Pro Glide mousepad