Apple Intelligence’ın Apple Music’e Etkisi Olacak

Apple büyük etkinliğinde sürpriz

Her geçen gün iOS 18 ve Apple Intelligence hakkında daha fazla detay ortaya çıkıyor. iPhone kullanıcıları daha fazla yapay zeka özelliğini Apple Music’te kullanacak.

9to5Mac, iOS 18 beta 4 kodunda ilginç bir detay keşfetti. Görünüşe göre Apple Intelligence, Apple Music’teki çalma listeleri için birbirinden farklı benzersiz özel görseller oluşturacak. Çalma listelerinde ‘Görüntü oluştur’ düğmesi yer alacak. Kullanıcılar bu düğmeye dokunduğunda Image Playground aracı devreye girecek ki bu araç WWDC’de tanıtılmıştı. Image Playground kısaca yazıdan görseller oluşturuyor. Bu görseller animasyon, illüstrasyon veya eskiz stilleri gibi farklı çeşitte olabiliyor. Ancak gerçekçi görsellerin oluşturulmasını desteklemiyor. Sonuç olarak kullanıcılar Apple Music çalma listeleri için farklı tercihlerde ve şarkıların temasına uygun görseller üretebilecek.

Apple Intelligence

Bu özellik diğer Apple Intelligence özellikleri gibi iOS 18’in beta sürümünde kullanılamıyor. Başlangıçta yapay zeka özelliklerinin en azından bir kısmının şu anki beta testine dahil edilmesi bekleniyordu. Hatta referanslar bile vardı, ancak Apple beta referanslarını web sitesiden kaldırdı. Raporlananlara göre yapay zeka özelliklerinden bazıları 2025’e kadar kullanıma sunulabilir. Yine de birçok özelliğin kullanıma açılması sonraki güncellemelerle iOS 18’e eklenecek.

Güvenilir kaynaklardan Mark Gurman’a göre Siri’nin yapay zeka özelliklerinin neredeyse hepsi iOS 18 çıktığında hazır olmayacak. Mark Gurman, Siri özelliklerinin muhtemelen ocak ayında beta testine gireceğini ve iOS 18.4 güncellemesiyle ilkbaharda kullanıma sunulacağını belirtti. Gurman, Apple’ın şu anda iOS 18.4 güncellemesi üzerinde de çalıştığını ifade etti.

Deadpool ve Wolverine eleştirmenleri ikiye böldü