Apple, üçüncü taraf uygulama sistemini resmen duyurdu

Apple, üçüncü taraf uygulama sistemini resmen duyurdu

Apple üçüncü taraf uygulama indirmelerine artık izin verecek. Şirket bununla ilgili açıklamalarını duyurdu. İşte tüm detaylar.

Apple, yeni Avrupa Birliği yasalarına yanıt olarak App Store’da ve Avrupa’daki iOS’un diğer temel bölümlerinde büyük değişiklikler yapıyor. Mart ayından itibaren teknoloji devi, AB içindeki kullanıcıların App Store dışından uygulama indirmesine ve satın alma işlemi yapmasına izin verecek. Şirket, bu değişikliklerin çoğunu halihazırda geliştiricilerin kullanımına sunulan iOS 17.4 beta sürümünde test ediyor. Şirket, kullanıcıları dolandırıcılığa, kötü amaçlı yazılımlara ve diğer gizlilik ve güvenlik sorunlarına açık hale getireceğini ileri sürerek bu değişikliklerin çoğuna uzun süredir direniyor. Ancak 7 Mart’ta yürürlüğe girecek olan AB Dijital Pazarlar Yasası uyarınca, Apple gibi büyük teknoloji şirketlerinin işlerinde önemli değişiklikler yapması gerekiyor.

Apple, üçüncü taraf uygulama sistemini resmen duyurdu

Şirketten Phil Schiller yaptığı açıklamada, App Store’u açmak gibi bu değişikliklerden bazılarının kullanıcılar için hala risk oluşturacağına inandığını açıkça belirtti. “Bugün duyurduğumuz değişiklikler, Avrupa Birliği’ndeki Dijital Piyasalar Yasası’nın gerekliliklerine uygundur ve aynı zamanda AB kullanıcılarını bu düzenlemenin getirdiği kaçınılmaz olarak artan gizlilik ve güvenlik tehditlerinden korumaya yardımcı olacaktır” dedi.

En önemli değişiklikler, ilk kez App Store dışından ödeme alabilecek ve uygulama dağıtabilecek geliştiriciler için olacak. Yeni kurallara göre Apple, mağazasından olmayan uygulamalar için inceleme sürecini uygulamaya devam edecek. “Noter tasdiki” olarak adlandırılan inceleme, otomasyonu ve insan incelemecileri kullanacak ve “platformun bütünlüğüne ve kullanıcıları kötü amaçlı yazılım gibi şeylerden korumaya odaklanacak.

Huawei Matepad Pro 13.2 inceleme: Çok amaçlı amiral gemisi tablet!