Apple Siri’ye Karşı Açılan Davaya Kötü Başladı

Apple Siriye Karşı Açılan Davaya Kötü Başladı

Siri’de kullanılan teknolojinin kendi patentlerini ihlal ettiğini söyleyen Zhizhen Internet Technology’nin açtığı davada Apple kötü bir başlangıç yaptı.

Bir süre öncesine kadar Samsung’un kendi patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemede uzun saatler geçiren Amerikalı teknoloji devi Apple, şimdi de kendisine karşı yapılan bir suçlamayla karşı karşıya geldi. Çin menşeli bir teknoloji firması Zhizhen Internet Technology‘nin Apple‘ı kendi patentlerini ihlal etmekle suçlaması, firmanın bir kez daha mahkemeye taşınmasına neden olacak gibi görünüyor.

Siri

Apple‘ın kişisel akıllı asistanı Siri’nin geliştirilmesinde kullandığı konuşma algılama teknolojisinin kendilerine ait olduğunu iddia eden Zhizhen Internet Technology, Amerikalı teknoloji devini kendi patentlerini ihlal etmekle suçladı. Siri‘nin geliştirilmesi esnasında Zhizhen Internet Technology’nin bahsi geçen teknolojisinden haberleri olmadığını savunan teknoloji devi, mahkemeden bu davayı düşürmesini istedi. Ancak aradan geçen bir yılın ardından Apple‘ın bu isteğini reddeden Pekin mahkemesi, Zhizhen Internet Technology’nin davayı sürdürmesine ve firmaların mahkemede karşılaşmalarına yolu açtı.

Bulut Depolama Servisi Box Yükselişini Sürdürüyor