NVIDIA Samsung ve Qualcomm’a Dava Açtı

NVIDIA Samsung ve Qualcomma Dava Açtı

Samsung’un akıllı telefonlarında kullandığı grafik teknolojilerinin kendi patentlerini ihlal ettiğini iddia eden NVIDIA, Samsung ve Qualcomm’a dava açtı.

Akıllı telefon ve tablet alanındaki lider firmalar arasında yer alan Güney Koreli teknoloji devi Samsung bu alanlardaki pazar payını her geçen gün arttırıyor olsa da, bu yolda birçok engelle karşılaşmaktan kurtulamıyor. Son yıllarda adı sık sık davalarla anılan ve özellikle Apple’la karşı karşıya geldiği patent ihlali davasıyla uzun süre teknoloji dünyasının gündeminde yer alan Samsung, şimdi de Amerikalı ekran kartı üreticisi NVIDIA tarafından mahkemeye verildi.

nvidia

Mobil işlemci pazarının lideri konumundaki Qualcomm ve Samsung’a karşı dava açan NVIDIA, bu firmaların kendi patentlerini ihlal ettiği görüşünde. Üstelik daha önce Samsung’a karşı açılan davalarda firmanın belirli birkaç ürünü patent ihlaliyle suçlanırken, NVIDIA tarafından açılan bu dava Samsung Galaxy serisindeki tüm akıllı telefonları etkiliyor.

Qualcomm’un Adreno, ARM’nin Mali ve Imagination’ın PowerVR grafik teknolojilerini kullanan akıllı telefon ve tabletlerin patent ihlali sebebiyle satışlarının durdurulmasını isteyen NVIDIA’nın isteği kabul edildiği taktirde, Samsung‘un halihazırda piyasada olan ve yakın zamanda piyasaya süreceği tüm akıllı telefonları bu durumdan etkilenecek.

Nest Avrupa’ya Yayılmaya Devam Ediyor