Apple, Samsung’un unvanını elinden alabilir

Küresel akıllı telefon pazarında Güney Koreli teknoloji devi Samsung lider durumda. Ancak son raporlara göre Apple 2022’nin 4. çeyreğinde küresel akıllı telefon pazarında Samsung’u geride bırakacak.

TrendForce’in yaptığı son araştırmalara göre Apple’ın 2022’nin dördüncü çeyreğinde Samsung’u geçerek akıllı telefon satış pazarında lider olacak. Küresel akıllı telefon pazarı, son aylarda durgun talep ve ekonomik gerilemeler nedeniyle mücadele ediyor. bir çok ülkede. 2022’nin üçüncü çeyreğinde, sevk edilen 289 milyon adetle pazar bir önceki çeyreğe göre %0,9 düşüş gördü.

Apple reklam sunma işini genişletme için kolları sıvadı!

Apple’ın dördüncü çeyrekte pazar payının üçüncü çeyrekte %17,6’dan %24,6’ya yükselmesiyle önemli bir büyüme görmesi bekleniyor. Bu büyüme büyük ölçüde iPhone 14 serisine yönelik artan talebe bağlanıyor. Öte yandan, Samsung’un sevkiyatları bir önceki çeyreğe göre yalnızca %3,9 artmış durumda.

Apple

Şu anda küresel akıllı telefon pazarında 3. ila 5. sırada yer alan Çinli firmalar Xiaomi, OPPO ve Vivo’nun da 2022’nin 4. çeyreğinde pazar payını kaybetmesi bekleniyor. TrendForce, Çinli akıllı telefon üreticilerinin küçülme nedeniyle gelecekte önemli zorluklarla karşılaşacağını tahmin ediyor. Çin’in yerel pazarında akıllı telefonlara olan talep ve Hindistan’daki yavaş ekonomik büyüme.

Genel olarak, küresel akıllı telefon pazarı, ekonomik gerilemeler ve birçok ülkede artan enflasyon nedeniyle zorluklarla karşı karşıya. Ancak, Apple’ın dördüncü çeyrekte Samsung’u geçerek küresel akıllı telefon pazarında lider olmasına olanak tanıyan güçlü bir büyüme görmesi bekleniyor.

 

Samsung Galaxy S23 Ultra kamera özellikleri ortaya çıktı