Apple Podcast Abonelikleri Haziran ayına ertelendi

Apple Podcast Abonelikleri Haziran ayına ertelendi

Nisan ayında Apple Podcasts uygulamasındaki güncellemesinin hem dinleyiciler hem de içerik oluşturucular için işleri tazeleyeceğini duyurdu. Yeni “Podcast Abonelikleri” hizmeti, dinleyicilerin içerik oluşturucular tarafından yayınlanan ücretsiz veya ücretli podcast şovlarına kaydolmalarını sağlıyor.

Apple, Cuma günü içerik oluşturuculara gönderilen bir e-postada şirketin yaklaşan Podcast aboneliklerinin başlatılmasını Haziran ayına kadar ertelediğini duyurdu. Hizmet daha önce bu ay başlatılmak üzere ayarlanmıştı. Apple’ın Podcast abonelikleri, kullanıcıların reklamsız dinleme veya bölümlere erken erişim gibi ekstra avantajlar elde etmek için katılımcı podcast’lere abone olmasına olanak tanıyor. Apple, Nisan ayında aboneliklerin 170 ülkede başlayacağını ve ilk ortakların Pushkin Industries ve NPR’yi içerdiğini söyledi. Değiştirilen lansman, Apple Podcast’leri kullanan bazı içerik oluşturucuların yakın zamanda Apple’ın Podcast Connect portalına giriş yapamama veya yeni bölümlerin kullanılabilirliğinde bir gecikme görme gibi bazı sorunlarla karşılaşmasıyla geldi. Apple, Cuma günü gönderdiği e-postada sorunları ortaya çıkaran “aksaklıkları” düzelttiğini söyledi.

Apple Podcast Abonelikleri Haziran ayına ertelendi

İçerik oluşturuculara gönderilen bir e-postada ve The Verge’e yaptığı açıklamada Apple, yaptığı bazı değişikliklerin iyi karşılanmadığını ve gelecekteki bir güncelleme için iOS 14.6’dan geri bildirim aldığını kabul ediyor. Ayrıca Podcasts uygulamasının ‘Kütüphane’ arayüzünü “önümüzdeki haftalarda” güncellemeyi planlıyor. Ayrıca, bazı içerik oluşturucular, içerik oluşturucular tarafından Apple Podcasts Connect portalı aracılığıyla yüklenen içerikle ilgili sorunlar yaşıyordu. Bu değişikliklerin bir sonucu olarak Apple, “Apple’ın içerik oluşturucular ve dinleyiciler için en iyi deneyimi sunduğundan emin olmak için” Podcast Abonelikleri platformunun lansmanını Haziran ayına kadar ertelemesi gerektiğine karar verdi.

Teknoloji devleri Hindistan karşısında çaresiz kaldı: Bütün kurallara uyuyorlar