Apple Pencil’in tamir edilmesi mümkün değil!

apple pencil1

Apple ilk kez bir dokunmatik kalemle kullanıcıların karşısına çıktı. Apple Pencil satışa çıktı ancak kötü bir haberimiz var. Kalemin tamir edilmesi mümkün değil. Detayları haberimizde.

apple-pencil

Geçtiğimiz Eylül ayında iPad Pro ile birlikte duyurulan Apple Pencil, sıkça gündeme gelmişti. Kalem geçtiğimiz hafta iPad Pro ile birlikte satışa çıktı. Satışa çıktı çıkmasına ama, alabilene aşk olsun. Apple Pencil’i 379 TL’lik fiyatına rağmen satın almak isteseniz bile teslimat süresi olarak 4-5 hafta beklemeniz gerekiyor.

Yurtdışında durum tam olarak böyle değil. En azından ilk parti kullanıcılara ulaştı. Apple Pencil aynı zamanda iFixit isimli ekibe de ulaştı. iFixit, piyasadaki popüler cihazları, özellikle de Apple ürünleri, sökerek nasıl tamir edilmesi gerektiği konusunda anlatımlar yapan bir platform.

iFixit, cihazları tamir edilme kolaylığına göre derecelendiriyor. Apple Pencil ise bu derecelendirmede adeta tarihe geçti. Çünkü kalem 10 üzerinden sadece 1 puan alabildi. Bunun sebebi kalemin kolay sökülememesi yani evde tamir edilememesi. Apple Pencil’i sökmek için plastik gövdesini kesmeniz gerekiyor ki iFixit ekibi de aynı şeyi yaptı. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Telefonunuzun sınırlarını zorlayabileceğiniz 7 uygulama!