Apple, Ekran Süresi kısıtlamaları özelliğini devreye soktu

Apple, Ekran Süresi kısıtlamaları özelliğini devreye soktu

Apple çocuklar için önemli olabilecek bir özelliği devreye soktu. Ekran süresi istendiği zaman kısıtlanabilecek. İşte tüm detaylar.

Apple çocuklar için ekran süresi özelliğini devreye soktu ancak bu özellik ile ilgili bazı sorunlar var gibi görünüyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre Apple, iPhone, iPad ve iPod Touch cihazlarında çocuklar için Ekran Süresi kısıtlamalarını etkileyebilecek bir hatayı düzeltme sözü verdi. Ebeveynlerin, çocukların cihazlarını kullanamayacakları saatleri uzaktan ayarlamasına olanak tanıyan Kapalı Kalma Süresi adlı bir işlev ekleniyor.

apple

WSJ’ye konuşan bir şirket sözcüsü, “Bazı kullanıcıların Ekran Süresi ayarlarının beklenmedik bir şekilde sıfırlandığı bir sorunla karşılaşabileceğinin farkındayız.” “Bu raporları çok ciddiye alıyoruz ve durumu iyileştirmek için güncellemeler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Özelliği kontrol eden ebeveynler, planlanan saatlerin ya eski ayarlara döndüğünü ya da tamamen kaldırıldığını ve çocukların cihazlarını istedikleri zaman kullanmalarına olanak tanındığını bildirdi. Bir kullanıcı, bu sorunu aşmak için şifresini değiştirdi, ancak özelliği “haftada iki veya üç kez” sıfırlaması gerektiğini bildirdi. Bunun ardından konuyla ilgili bir Apple tartışma sayfasında yaklaşık 2.300 kişi aynı hatayı yaşadıklarını söyledi.

Şirket, sorunu daha önce biliyordu, ancak Mayıs ayında iOS 16.5‘in piyasaya sürülmesiyle sorunun çözüldüğünü duyurmuştu. Ancak WSJ muhabirleri, sorunu sonraki sürümlerde ve hatta iOS 17 beta sürümünde buldu.

Ekran süresi, 2018’de şirketin geliştiriciler konferansında tanıtıldı ve ebeveynlerin çocuklarının Etkinlik Raporunu uzaktan kontrol etmelerine ve uygulama kullanım sürelerini yönetmelerine olanak sağlıyor.

Canon PowerShot V10 : Vloglar içerikler oluşturmanız için tasarlandı