Apple Music’ten üzücü anket sonucu

apple music anket sonucu

Geçen hafta Apple Music ile ilgili kullanım bilgileri, istatistikleri basına yansımıştı. Bu bilgileri sizlerle paylaşmıştık ancak bugün ortaya çıkan bir anketle Apple Music servisini kaç kişinin aktif olarak kullandığı ortaya çıktı. İlk sonuçlar, Apple’ı üzecek şekilde.

apple-music-anket-sonucu

Apple, 30 Haziran tarihinde yeni servisi Apple Music’i duyurmuştu. Sanatçılarla birebir etkileşime girilmesine olanak tanıyacak olan servis aynı zamanda uygun fiyatla milyonlarca şarkıyı dinleme imkanı sunacaktı. Bu servis henüz ülkemizde kullanıma açılmadı ancak yurtdışında 3 aylık ücretsiz deneme süreci başladı. Geçtiğimiz hafta yayınlanan bilgilere göre Apple Music, 11 milyon deneme sürümü kullanıcısına, 2 milyon ücretli aboneye ulaştı. Ancak yapılan bir anket rakamları Apple’ın aleyhine çevirdi.

Rakamlara göre 11 milyon deneme sürümündeki abonenin %48’i birkaç gün içerisinde servisten geri ayrıldı. Yani Apple Music’in aktif kullanıcısı söylendiği üzere 11 milyon değil yaklaşık 5 milyon kişi. 2 milyon ücretli abonede bir değişiklik yok onlar aktif olarak kullanıyor.

Rakiplerden gelenlere baktığımızda ise yine Apple’ı sevindirecek haberler yok. Çevrimiçi müzik dinleme servislerinden en büyüğü Spotify’ın 70 milyondan fazla aktif üyesi bulunuyor. Spotify’ın 20 milyon ücretsiz üyesinin %28’i Apple Music’i denedi. 50 milyon ücretsiz üyeden ise sadece %11’i Apple Music’i denedi. Pandora tarafında durum daha vahim. Pandora kullanıcıların sadece %6’sı Apple Music’i denedi.

Ancak tabii ki Apple Music’in kaderi hakkında konuşmak için henüz çok erken. Çünkü Apple Music henüz tam anlamıyla aktifleşmiş bir servis değil dolayısıyla önümüzdeki aylarda ve belkide iOS 9 ile bu süreç daha farklı bir hal alabilir.

Android için Ağustos ayının en iyi 5 aracı!