Spotify 40 milyon ücretli aboneye ulaştı

spotify 2

Apple ile büyük savaş halinde olan Spotify, son 6 ayda ücretli kullanıcı sayısını 10 milyon kişi büyüterek 40 milyon aboneye ulaştı. Böylece, her ay yaklaşık 400 milyon dolar gelir elde etmeye başlayan Spotify, Apple da dahil olmak üzere, stream müzik piyasasındaki tüm oyuncuların iştahını kabartıyor.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz hafta iPhone 7 lansmanında Apple Music’in 17 milyon ücretli aboneye ulaştığını açıklamışken, en büyük rakibi Spotify’ın CEO’su da boş durmadı ve Spotify’ın son 6 ay da 10 milyon yeni ücretli abone kazanarak 40 milyon ücretli aboneye ulaştığını duyurdu. Spotify’ın ücretsiz aboneliklerini de dahil edince toplam 100 milyon kişilik aktif dinleyici kitlesi bulunuyor. Bu da müzik piyasasının iştahını kabartıyor ve yeni albümlerini Spotify üzerinde yayınlamak isteyen müzisyenlerin sayısı hızla artıyor.

Spotify, Apple Music ile rekabet edebilmek için geçtiğimiz dönemde aile aboneliğini de başlatmıştı. Böylece, aileler ayda 15 dolar ödeyerek aile içinde 6 kişiye kadar spotify hesabını sınırsızca kullanabiliyorlardı.

 

Dersi kaynatanlara yüz tanıma engeli