Apple dört bölümlük bir Messi belgeseli çekiyor

Lionel Messi Instagram postu ile rekor kırdı

Apple, yıldız futbolcu Lionel Messi’ye odaklanan dört bölümlük bir belgesel dizisi çekiyor. Bu belgesel dizisi Apple TV+’ta izleyici ile buluşacak.

Netflix benzeri dijital platformu Apple TV+’ı kurmasıyla birlikte eğlence dünyasına önemli bir adım atan Apple, bugün artık en önemli içerik üreticilerinden biri haline gelmiş durumda. Ted Lasso’dan Foundation’a dikkat çeken pek çok diziyi aboneleriyle buluşturan Amerikalı teknoloji devi, aynı zamanda Martin Scorsese ve Ridley Scott gibi usta yönetmenlerin de yeni filmleri için tercih ettiği adres oldu. Bu alana yaptığı yatırımı her geçen gün biraz daha arttıran Apple, belgesel dizilerine de yenilerini ekliyor. Apple’ın son belgesel dizisi için seçtiği isim ise yıldız futbolcu Lionel Messi.

Kısa süre önce Dünya Kupası’nı da kaldırarak tarihin gördüğü en büyük futbolculardan biri, belki de birincisi olarak futbol tarihindeki yerini iyiden iyiye sağlamlaştıran Lionel Messi’nin hayatı, Apple TV+’ta izleyici ile buluşacak dört bölümlük bir belgesel dizisine konu olacak.

Apple TV+ 20 milyona yakın abone sayısını duyurdu

Çekimleri Paris, Katar ve Arjantin’de gerçekleşen bu dört bölümlük belgesel dizisinin çok yakında izleyicilerle buluşacağı açıklandı. Ancak Apple TV+ şimdilik net bir tarih vermedi. Apple tarafından yapılan açıklama, özellikle Messi’nin Dünya Kupası’na uzanan macerasının ve Arjantin milli takımı ile kupayı kazanmak için yıllarca verdiği mücadelenin belgeselin odak noktası olacağını gösteriyor.

Futbol normalde Amerikalıların uzak durduğu bir spor alanı olsa da son dönemde bu hızla değişiyor. Nitekim Ted Lasso ve Welcome to Wrexham gibi futbol ile ilişkili yapımların ABD’de büyük ilgi görmesi de bunun en önemli göstergelerinden biri. Öte yandan Messi’nin Amerikan futbol takımı Inter Miami’ye imza atma ihtimali de Amerikalıların bu belgesele ilgisini arttıracaktır ki görünüşe göre bu transfer her an gerçekleşebilir. Böyle bir senaryoda Apple TV+, bugüne kadar yayınladığı en başarılı belgesel dizilerinden birine imza atmış olabilir.

Diablo 4, Blizzard’ın rekorunu kırdı